“Plemići” dobro prošli: Zrinjski saznao potencijalnog protivnika u plej-ofu Konferencijske lige

07.08.2023. | 19:33

Šampion BiH u fudbalu mostarski Zrinjski saznao je danas imena potencijalnih rivala u plejof rundama UEFA Lige Evrope i Lige konferencija.

“Plemići” će u četvrtak i 17. avgusta u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati dvomeč sa islandskim Breidablikom i ako uspješno preskoče ovu prepreku, za mjesto u grupnoj fazi Lige Evrope će se boriti sa austrijskim LASKom (24. i 31. avgusta). Međutim, ako se islandski klub pokaže kao prevelik zalogaj, Mostarci će evropski put nastaviti u borbi za Ligu konferencija, a za ulazak u grupnu fazu (što bi svakako bio ogroman uspjeh za bilo koji bh. klub) ih čeka plejof okršaj sa pobjednikom duela u kojem se sastaju makedonska Struga i Svift Esperanž iz Luksemburga.

Sutra su na programu mečevi 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a nastupaju dva tima iz bivše Jugoslavije, a to su zagrebački Dinamo i TSC iz Bačke Topole.

Dinamo od 20.45 gostuje kod grčkog AEKa dok TSC 15 minuta kasnije, takođe kao gost, otpočinje duel sa portugalskom Bragom. Ako preskoče ovu prepreku, “modri” će se u plejofu za grupnu fazu Lige šampiona boriti sa belgijskim Antverpenom. Sa druge strane, biće pravo čudo ako ekipa uz Bačke Topole eliminiše Bragu, ali ako to uspije, ni u plejofu mu neće biti nimalo lakše, jer ga tamo čeka duel sa boljim iz dvomeča Panatinaikosa i Olimpik Marselja.

Beogradski Čukarički u plejofu za plasman u Ligu Evrope igraće protiv pobjednika meča između Olimpijakosa i Genka. Čukarički bi pobjedom u ovom dvomeču igrao grupnu fazu Lige Evrope, ako izgubi, igraće grupnu fazu Lige konferencija.

Beogradski Partizan u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija u četvrtak igra prvi meč, a rival mu je azerbejdžanski Sabah. Ako prođe, za grupnu fazu ovog takmičenja će se boriti sa boljim iz meča FCSBa (bivša Steaua) i danskog Nordsjelanda.

“Poštujemo protivnike, Steaua je nekadašnji prvak Evrope, Nordsjeland ne poznajem dobro, ali znam da imaju dobre rezultate u poslednje vreme. Prvo Sabah, pa onda sve ostalo”, rekao je sportski direktor Partizana Ivica Kralj.

U četvrtak prve mečeve 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija igraju i Hajduk, Rijeka i Osijek. Hajduk igrati protiv grčkog PAOKa, Rijeka je veliki favorit protiv Toršavna, kluba sa Farskih ostrva, dok Osijek ima težak zadatak protiv turskog Adanaspora. Ako prođe dalje, za mjesto u grupi Hajduk će se boriti sa Rozenborgom ili Hartsom, Rijeka ide na Lil, a Osijek na poraženog iz duela Olimpijakos  Genk.

Oznake: Zrinjski