Plej-of je na vidiku: Crno-bijeli srušili Žalgiris u Kaunasu

03.02.2023. | 21:28

Košarkaši Partizana odigrali su najbolju gostujuću partiju ove sezone u Evroligi, te upisali vrlo važnu pobjedu u Kaunasu protiv Žalgirisa – 88:74.

Sve osim pada u trećem perodu kada su domaći u nekoliko navrata stizali do -6 bilo je na strani ekipe Željka Obradovića koja iz meča u meč izgleda ozbiljnije. Poslije klimavog početka sezone i serije poraza koja je došla nešto kasnije činilo se da le plej-of nemoguća misija, a od večeras su crno-bijeli legitimni kandidati za jedno od mjesta u doigravanju. Evroliga je vrlo izjednačena, pa mini serije pobjeda ili poraza mogu mnogo toga da promijene, ali je jasno da tim Željka Obradovića i armija navijača imaju čemu da se nadaju.

U jednoj od najnegostoljubivijih dvorana u Evropi momci iskusnog stratega bili su na visini zadatka. Od prvog minuta stavili su domaćim do znanja zbog čega su došli i sve što su dogovorili sproveli u djelo. Sjajno ih je služio šut za tri poena, igra u odbrani bila je ponajbolja u sezoni, pa domaći nisu pronašli odgovor. Samo su počekom drugog poluvremena uspjeli da zaprijete i smanje razliku sa 17 na šest poena, ali je to bilo kratkog daha.

Partizan je pronašao odgovor, Jaanis Papapetru je pogodio vrlo važnu trojku preko ruke, a Alen Smailagić produžio seriju, a u posljednjem periodu eksplodirao je Džejms Naneli, tako da je i sve je bilo gotovo kada je pobjednik u pitanju.

Partizan je sada na omjeru 12-11 i nalazi se u grupi timova od sedmog do desetog mjesta.

Goste je predvodio Papapetru sa 17, Matijas Lesor dao je 14, Dante Egzum i Zek Ledej po 11. Na drugoj strani prolaznu ocjenu zaslužio je samo Ignas Brazdeikis sa 16 poena.