Planovi sa sljedeću sezonu: Leotar se podmlađuje

06.08.2022. | 07:39

Rukovodstvo Leotara planira da iduće sezone podmladi ekipu i sa njom ponovo pokuša izboriti nastup u Ligi šest za prvaka BiH u kojoj su nastupali prošle sezone.

Iza trebinjskog kluba je najuspješnija sezona u istoriji. Zauzeli su četvrto mjesto u Ligi za prvaka sa četiri pobjede i šest poraza dok su u ligaškom dijelu takmičenja takođe zauzeli istu poziciju na tabeli sa skorom 16-6, a ujedno stigli su do finala Kupa Republike Srpske. Leotar je imao najstariju ekipu u Ligi pa uprava sada želi da napravi zaokret i šansu pruži igračima iz svog pogona.

– Razmišljamo o podmlađivanju tima nakon jedne od najboljih sezona u istoriji. Nećemo napraviti radikalne rezove i definitivno će ostati nekoliko iskusnijih košarkaša koji će biti nosioci igre i mlade snage polako će uvoditi u sistem rada odnosno na neki način biti njihovi mentori. Posebno nas raduje što će i trener Marko Ičelić ostati na klupi jer je napravio odličan posao sa ekipom prošle sezone i vjerujemo da će “izbrusiti” talente kojih ima mnogo u Trebinju i okolini. Planiramo da prvom timu priključimo pet ili šest juniora te da budemo konkurentni ostalim timovima. Rezultat nije imperativ naredne sezone ili čak dvije već stvaranje jezgra za izazove u budućnosti – izjavio je predsjednik Upravnog odbora Miodrag Batinić.

Još nije poznato ko će ostati iz prošlosezonske ekipe dok ni budžet nije precizno definisan. Za sada ekipu je jedino napustio Marko Raičević nakon što je pola decenije proveo u klubu i postao prvi “strani” kapiten te skupio više od 200 nastupa.

– Trenutno smo u razgovorima sa igračima, sponzorima, predstavnicima vlasti… i sve ćemo definisati do 15. avgusta. Teško je praviti projekcije budžeta kada je kriza, ali nas raduje da nismo ostali nikome ništa dužni iz prošle sezone tako da je mnogo lakše raditi. Planiramo da 15. avgusta krenemo sa individualnim i kondicionim radom te da do 1. septembra tim bude kompletiran i spreman pripreme – naglasio je Batinić.

Ništa od ABA 2

Leotar je zauzeo četvrto mjesto na tabeli Lige šest za prvaka BiH i prema nekim tumačenjima pravila trebalo je da iduće jeseni debituje u Drugoj ABA ligi. Ipak, od toga neće biti ništa jer prema propozicijama prva dva kluba po plasmanu idu u Drugu ABA ligu (Široki, Spars), a treći dobija pozivnicu rukovodstva regionalnog takmičenja, a to je u ovom slučaju pripalo Borcu.