Plaćen preko milion evra: Partizan dovodi mladog Korejanca

19.01.2024. | 19:00

Reprezentativac Južne Koreje Jung-jun Goh (22) biće peto i vjerovatno posljednje pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku, prenosi Telegraf. Izuzev ako u smiraju “pijace” ne iskrsne još nešto interesantno van plana.

Mladi fudbaler stiže iz redova Pohang Stilersa i crno-bijeli će za njega platiti obeštećenje od 1.2 miliona evra (u četiri rate), uz 10 odsto od dalje prodaje, dok će napadač potpisati ugovor na četiri i po godine.

Partizan je od ljetos “jurio” Goha, čineći sve da angažuje jednog od najboljih fudbalera Južne Koreje, ali nikako nije mogao da prevaziđe prevelike finansijske zahtjeve Pohanga, koji je za svog prvotimca isprva tražio čak 2.5 miliona evra i “držao cifru” mjesecima unazad.

Nije čak uspijevao da pronađe ni način da adekvatno razgovara sa čelnicima južnokorejskog kluba, jer su informacije bile šture ili netačne, mijenjale su se iz sata u sat i, po nepisanom pravilu, nijedna nije bila validna.

Trener Igor Duljaj, čija je Goh bio velika želja i klub su činili sve ne bi li cifru koliko-toliko upristojili, ali je teško išlo zbog potpuno drugačijeg funkcionisanja tržišta u tom dijelu svijeta. Zato je operacija angažovanja Goha imala nekoliko faza i morala je da bude odložena za zimski prelazni rok, navodi Telegraf.