Pirlo i Sampdorija pobjedu posvetili Siniši: Igrali smo za Mihajlovića

17.12.2023. | 12:21

Fudbaleri Sampdorije pobijedili su u gostima Ređanu sa 2:1 na dan godišnjice smrti svog bivšeg igrača i trenera Siniše Mihajlovića.

Prema riječima trenera Dorije Andree Pirla njegov tim je trijumf posvetio Mihajloviću koji je preminuo 16. decembra 2022. godine.

“To je bila prelijepa pobjeda, ostvarena na teškom terenu. Nastavili smo sa uspješnim igrama. Dobro smo pristupili utakmici i dobro upravljali situacijama, osim posljednjih minuta, zadovoljni smo. Očekivali smo gol od De Luke i konačno je stigao: oslobodio se, sada će imati mnogo više da pruži”, rekao je Pirlo i dodao:

“Igrali smo za Sinišu Mihajlovića, bio je primjer za sve, kako na terenu tako i van njega. S ovom pobjedom, sjećamo ga se sa velikim zadovoljstvom. Usput, gol je postigao Kasami, koji je slične građe kao on i levonog je. Navijači su uvijek uz nas, bili su i ovaj put. Sada imamo još dvije utakmice koje treba dobro da odigramo pre pauze, trebalo bi da nam daju podstrek da krenemo s velikom energijom u 2024. godinu”, poručio je čuveni Italijan, a prenosi italijanska “Republika”.