Piksija samo papir iz Kine dijeli da postane selektor Srbije

17.02.2021. | 21:17

Više nema dileme da će Dragan Stojković Piksi biti novi selektor Srbije, i da je samo pitanje trenutka kada će Fudbalski savez i proslavljeni fudbaler ozvaničiti saradnju. Čeka se samo papir koji treba da stigne iz Kine, na kojem će biti udaren pečat od vlasnika Guangdžoau Rič end Fors da je Piksi slobodan za nove izazove.

A dok FSS i Dragan Stojković čekaju da na Terazije stigne pomenuti papir koji treba da potpiše vlasnik Guangdžoua Žang Li, Piksi, koji je praktično već formirao najuži stručni štab, navodno je riješio i da povuče prve poteze.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Sputnjik, novi selektor neće računati na usluge, sada već bivšeg kapitena Aleksandra Kolarova, već će kapitenska traka ubuduće biti vezana oko mišice Dušana Tadića, asa Ajaksa.
Ipak, za sada je sve ovo u domenu spekulacije, prvo treba sačekati da Piksi bude promovisan u nasljednika Ljubiše Tumbakovića, s kojim je FSS raskinuo ugovor poslije neuspješnog pokušaja da se “orlovi” plasiraju na Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Što se tiče stručnog štaba koji će formirati nekadašnji trener Nagoje i Guangdžoua, njegovi pomoćnici bi trebalo da budu Bratislav Živković i Marko Perović, obojica bivši fudbaleri Crvene zvezde, prenosi “Sputnik“.

Mjesto za trenera golmana rezervisano je za Aleksandra Kocića, koji je u periodu od 2012. do 2015. godine već radio u reprezentaciji, kada je bio trener golmana kod Siniše Mihajlovića, Dika Advokata i Radovana Ćurčića.

Fudbaleri Srbije će osim novog selektora dobiti i novog kondicionog trenera, a u pitanju je Japanac koji je već sarađivao sa Piksijem.