Piksi rekao da je posljednja četiri minuta bio u svlačionici: Bilo je to previše za mene

17.11.2021. | 21:35

Euforija poslije senzacionalne, istorijske pobjede reprezentacije Srbije nad Portugalijom u Lisabonu (2:1) i direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo se ne stišava.

Vapila je fudbalska Srbija za jednom tako velikom pobjedom, koja je donijela neku novu atmosferu oko državnog tima i ona je stigla, tačnije, osvojio je je tim Dragana Stojkovića Piksija, koji je u Lisabonu samo krunisao sjajne igre tokom cijelih kvalifikacija.

Od marta, otkako je Stojković seo na klupu reprezentacije gledamo neke nove Orlove, a njegova poruka poslije velikog uspeha je da je to samo – početak.

“Tek ćete gledati neku novu Srbiju! Promijenilo se mnogo toga od starta našeg druženja, rada, treninga, ideje koju želimo da sprovedemo u djelo. Sve je išlo dobrim tokom, a moram da pohvalim igrače koji su to prihvatili, sve je to dalo rezultate”, istakao je selektor Srbije na gostovanju u Dnevniku RTS-a.

Posebno je Piksi ponosan što se ostvarilo sve što je najavljivao od prvog dana dolaska na mjesto selektora.

“Napravili smo veliki rezultat, pobijedili smo veliku Portugaliju u Lisabonu u utakmici koja je bila presudna, u kojoj nam je bila potrebna pobjeda. Od početka kvalifikacija vjerovao sam da Srbija ima potencijal da se bori za mjesto koje vodi na prvenstvo svijeta, ali je najvažnije da sam uspio da to vjerovanje prenesem na igrače. Srbija je pokazala novo lice, timski duh, snagu kolektiva. Svi igrači se maksimalno trude da ideje koje imamo sprovedu u djelo. Govorio sam da želim da Srbija igra najlepši fudbal, da čak i ako se izgubi, to bude uz aplauze”.

Zanimljivo je Piksijevo viđenje posljednjih minuta meča sa Portugalijom. Uživo ih nije vidio…

“Posljednja četiri minuta sam bio u našoj svlačionici, bilo je to previše za mene. Čak sam mislio da je lopta pogodila spoljni dio mreže, ali kada sam vidio igrače kako se raduju, jasno mi je bilo da je to gol koji nas vodi na Svjetsko prvenstvo, koji nam ostvaruje snove. Kada sam vidio četiri minuta nadoknade, otišao sam u svlačionicu. Stadion nije podrhtavao, što je značilo da ide u dobrom pravcu. To su stresne stvari… Jednostavno sam želio da pronađem svoj mir. Bio sam siguran da nas taj gol vodi na Mundijal i nisam želio da mi se ti snovi pokvare”.

Pobjeda nad Ronaldom i ekipom za Stojkovića nije iznenađenje, on je očekivao od prvog dana.

“Naša taktička opredjeljenost, da igramo napadački fudbal, donijela nam je to što ja želim da vidim – da Srbija bude lepršava, lijepa, koncentrisana, napadački raspoložena… Nismo se bojali Portugalije. Rekao sam igračima da se igra finale i da smo mi tim koji se pita kakav će ishod biti na kraju meča. Ne interesuje nas, apsolutno, ime protivnika. Interesuje nas samo ono što mi radimo i šta možemo da uradimo”.

Srećan je selektor reprezentacije što je i pre meča u Lisabonu osjećao sve veću podršku u javnosti, dok sada vlada potpuna euforija.

“Ovaj rezultat je poklon narodu. Nositi dres državnog tima je nešto što igrač može samo da poželi. Kada se to ostvari, onda mora biti pravi i mora dati maksimum koji ima u sebi – da se bori, trči, žrtvuje za tim… Narod koji to gleda sa strane umije to da prepozna. Osjetili smo veliku podršku – ljudi su osjetili da je odnos prema dresu onakav kakav treba da bude”, rekao je Piksi.