Piksi progovorio o aferama sa SP: Ugasio sam telefon i bacio ga

28.06.2023. | 09:20

Selektor Orlova Dragan Stojković Piksi, progovorio je o svim medijskim natpisima koji su kružili tokom minulog Svjetskog prvenstva u Kataru, a vezanih za njegove igrače.

Šta je istina o atmosferi koja je vladala tokom SP u reprezentaciji?

– Sve je to jedna farsa, jedno očekivano predstavljanje nekih stvari, prepumpavanja, izmišljanje afera. Sve je to normalno, jer da pobjeđuješ, od toga ne bi bilo ništa, da se ne lažemo. To nije prvi put da se dešava nama, a dešava se i Englezima i Francuzima u Južnoj Africi. Milion problema ima, ali ne možete da utičete na to. Pokušavate da zadržite atmosferu i pozitivan duh i što se tiče ponašanja igrača, “stafa”. Sve je bilo okej i oni koji su bili u Kataru, u hotelu, mogli su to da vide. Sad, kako će to novinari da prenesu i mediji da prikažu. Kad meni dođe čovjek i kaže: “Te žene, tamo po hotelu…” Koje, bre, žene, o čemu pričate? Došla žena od Mitrovića sa sinom, provela sat vremena s njim, došla žena od ovog da ga pozdravi. Vidio sam možda dvije-tri – otvoreno je pričao Stojković.

Selektor je bio potpuno jasan:

– Niti je moglo da se spava u našem hotelu, niti da se uđe u naš dio, potpuno smo bili izolovani. Organizacija je bila perfektna, ponašanje igrača perfektno. Da smo dobili Kamerun, bilo bi: “Bravo, majstori, svaka čast” i tako dalje. Ali desi se i onda moraš da trpiš te udarce. Da li to utiče na igrače? Mislim da da. Na mene ne, zato što nisam čitao, nisam pratio, ni gledao, samo sam čuo “ej, izašlo je to i to” i kažem – ne interesuje me. Sebe sam zaštitio od tih stvari. To sam u stvari uradio poslije Bahreina, kad smo sletjeli u Katar, isključio telefon i bacio ga. Moraš da trpiš udarce, iako je stvarno bilo mnogo laži, sve je to sastavni dio jednog Svjetskog prvenstva – kaže Piksi.

Oznake: Afere, Piksi