Piksi okuplja “Orlove”: Reprezentacija Srbije kreće u “operaciju” Lige nacija

Nema odmora za fudbalske reprezentativce Srbije. Taman kada se završavaju klupske obaveze po Evropi, počinje novo iskušenje.

“Orlovi” kreću u novu sezonu Lige nacija, a selektor Dragan Stojković Piksi je prije nekoliko dana saopštio širi spisak kandidata za prve četiri utakmice koje će Srbija odigrati u roku od samo deset dana.

Na Piksijevom širem spisku kandidata nalaze se čak 34 igrača i samo oni, za koje selektor odluči da zaslužuju povjerenje, biće dio ekipe za utakmice koje navijači čekaju sa velikim nestrpljenjem. Dakle, 2. juna Srbija dočekuje Norvešku, već 5. juna u goste dolazi Slovenija, 9. juna se ide u goste Švedskoj, a 12. juna u LjUbljanu na meč sa Slovenijom.

U ovom junskom ciklusu mečeva Lige nacija selektor Stojković i njegov stručni štab vidjeće kakva je forma Srbije koju u novembru čeka Mundijal u Kataru. Po nekim prethodnim navikama, čekao se spisak prijateljskih mečeva, međutim UEFA je uvođenjem Lige nacija praktično odredila da je ovo takmičenje idealna priprema za Svjetsko prvenstvo, prije svega za ekipe koje na najveće takmičenje odlaze sa evropskog kontinenta.

Poslije junskih iskušenja u Ligi nacija, svi reprezentativci Srbije će na zasluženi ljetni odmor. Neki zbog uspjeha u svojim klubovima, a apsolutno svi zbog onoga što su uradili još prošlog novembra, pobjedom u Portugaliji i direktnim plasmanom na Svjetsko prvenstvo.

Prvo sljedeće iskušenje četiri meča Lige nacija u junu, biće septembaski ciklus istog takmičenja. Tada će na programu da budu dvije utakmice, kada Srbija dočekuje Švedsku i ide u goste Norveškoj i to će biti praktično uvod u Mundijal.

– Planiramo i dvije kontrolne utakmice pred dolazak u Katar i one ćže biti generalna proba pred našu prvu utakmicu na svjetskom prvenstvu sa Brazilom – rekao je odmah poslije žrijeba u Dohi selektor Stojković.

 

 

Ostavite komentar: