Piksi o Krstajiću: Bićemo sportski neprijatelji, a poslije utakmice ćemo i dalje ostati veliki prijatelji

19.06.2023. | 18:08

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi nije želio da otkrije ko će biti startni napadač u meču sa Bugarskom.

Srbija u utorak od 20.45 igra treći meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj, na Ludogorec areni u Razgradu. Za taj meč, kako je odranije poznato, neće biti dostupni najbolji ofanzivci Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Luka Jović.

U njihovom odsustvu, Dejan Joveljić je kao rezerva postigao dva gola protiv Jordana u prijateljskom meču u kom je Srbija pobijedila sa 3:2 u nadoknadi.

Piksijev protivnik na klupi Bugara je njegov prijatelj van terena Mladen Krstajić, kog srpski selektor u utorak uveče opisuje kao neprijatelja.

“U dobrom smo raspoloženju došli u Razgrad, drago mi je što smo ovdje, na novom lijepom stadionu, lijepom gradu. Kadrovske probleme nemamo, svi igrači su na dispoziciji. Igraće ti za koje mislim da mogu da igraju“, rekao je Stojković na konferenciji pred meč.

Ističe da neće potcjenjivati Bugarsku zbog nekih igrača poput Despodova i Ilijeva, mada su Bugari upisali poraz i remi u svoja prva dva meča kvalifikacija.

“Naprotiv, imam respekt prema toj ekipi, ona je vrlo mlada, željna da se dokazuje i mi moramo da budemo obazrivi. Sa punim respektom ćemo se ponašati. Bugarski tim ima nekoliko odličnih igrača, to su sve dobri momci i to ne treba da se potcijeni“, kaže Stojković i podjseća da će baš zbog lošeg starta kvalifikacija Bugari uraditi sve da dođu do bodova.

“Prvi put se dešava u karijeri. Mladen Krstajić je moj veliki prijatelj, pravi trener, naravno da i bugarski tim i on imaju problema, nisu dobro startovali, učiniće sve da dođu do rezultata. Bićemo vrlo oprezni. Sutra ćemo biti sportski neprijatelji, a poslije utakmice ćemo i dalje ostati veliki prijatelji“, naveo je selektor “Orlova”.

Za svaku utakmicu kaže da je kao finale, te da je ovo u utorak treće po redu. Stojković priča i da će utakmica dati neke odgovore o prednostima i manama svakog od timova, ali da će Srbija nastojati da igra dominantno.

Shodno tome, nije htio ni da komentariše taktiku Mladena Krstajića i njegovog tima.

“Moj prvi zadatak je da reprezentaciju Srbije spremim najbolje što mogu i to je moj prioritet, kao nekoga ko brine o igri i rezultatima, koncentrisan sam na svoj dio posla. To šta drugi trener radi, ne ulazim u to, ali naravno da znam sa čime protivnik raspolaže, to je posao trenera. Igrače sam morao sa tim da upoznam, sinoć smo imali video analizu bugarskog tima“, kazao je Piksi.

Međutim, na pitanje da li će utakmicu početi Đorđe Jovanović ili Dejan Joveljić, Piksi kaže će “možda početi i obojica”.

“Da, u odsustvu naših najboljih napadača, mi moramo da pronađemo rješenje u napadu i pronaći ćemo ga. Jedan od njih dvojice će početi, Jovanović ili Joveljić. Ja sam siguran da će jedan od njih početi… A možda će i obojica“, ostao je “zakopčan” šef stručnog štaba nacionalnog tima Srbije.