Piksi iznenadio sastavom protiv Slovenije, Srbija mora da pobijedi zbog Noreške

12.06.2022. | 19:58

Reprezentacija Srbije u okviru četvrtog kola Lige nacija grupe B4 gostuje Sloveniji u Ljubljani u meču koji počinje od 20.45.

Piksijevi izabranici su u Beogradu bili bolji rezultatom 4:1, a zatim su savladali i Švedsku na gostovanju i takoo se vratili u borbu za prvo mjesto pošto su pred ovo kolo imali samo bod manje od Norvežana.

Selektor Srbije se opredilo za nekoliko promjena za duel u Ljubljani.

Šansu je od starta dobio ladenovič, kao i Andrija Živković. Na teren će i Mitrović osle pauze zbog kartona. Ovako izgleda sastav Srbije: V. Milinković-Savić, Milenković, Veljković, Pavlović, Mladenović, Grujić, Maksimović, Živković, Lukić, Tadić, Mitrović.

Pobjeda Norveške, Srbija ne smije da kiksne

Norveška je pobdila Švedsku u skandinavskom derbiju sa 3:2 i sačuvala prvu poziciju do septembra u grupi B4. Holan je donio prednost u 10. minutu, da bi sa penala u 54. minutu povećao na 2:0. Šveđani su preko Forsberga smanjili u 64. minutu, ali je Serlot u 77. minutu riješio pitanje pobjednika. Norveška sada ima 10 bodova, četiri više od Srbije koja sada ima imperativ pobjede ukoliko želi da ostane u borbi za prvo mjesto. Švedska je u četvertom minutu nadoknade uspjela da smanji preko Đokeređa, ali nije bilo vremena za više od toga.