Piksi: Imali smo mnogo šansi za gol, ali dobro je i 1:0

09.10.2021. | 23:15

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi kaže da je zadovoljan pobjedom, ali i činjenicom da je njegov tim stvorio više šansi za pogodak protiv Luksemburga.

Srbija je slavila sa 1:0 u Luksemburgu, golom Dušana Vlahovića iz 68. minuta tvrdog i teškog meča.

Orlovi su propuštali šanse za gol promašajima Tadića, Vlahovića, Pavlovića, ali je onda špic Fjorentine dobio idealan pas od Miloša Veljkovića, izašao je sam ispred Antonija Morisa i riješio je meč.

„Video sam je vrlo tešku, ali smatram da smo pobijedili jer smo bili strpljivi, vjerovali smo da možemo do tri boda, što je bio cilj. Zahtjevna utakmica, stvorili smo mnogo šansi i zaslužena je pobjeda“, prva je reakcija Piksija za Sport klub, poslije važne pobjede u gostima.

Na pitanje čime je posebno zadovoljan, kaže da su to ponajviše tri boda, kojima je Srbija izbila ispred Portugala na tabeli grupe A.

„Zadovoljan sam pobjedom i odnosom igrača kod rezultata 0:0 na poluvremenu dogovor je bio da budemo strpljivi i da dođemo do šanse koja će prelomiti utakmicu. Bilo je dosta lijepih akcija i šansi za postizanje gola, ali i 1:0 je sasvim dobar rezultat“, kaže Piksi.

Srbiji slijedi meč sa Azerbejdžanom za tri dana u Beogradu, a onda vjerovatno odlučujući sa Portugalcima u novembru.

„Očekivanja su, ne mogu biti drugačija osim da idemo na pobjedu. Već za koji dan protiv Azerbejdžana da osvojimo nova tri boda i da se onda, po mom mišljenju pripremimo za odlučujuću utakmicu u Portugalu“, rekao je Stojković, prenosi “Nova.rs”.