Piksi i Tadić jasni: Teška grupa za Srbiju, ali idemo na prvo mjesto

16.12.2021. | 20:39

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi kaže da su Orlovi dobili izuzetno tešku grupu u Ligi nacija, ali da je cilj osvajanje prvog mjesta.

Srbija će se takmičiti u grupi B4 sa Švedskom, Norveškom i Slovenijom, odlučeno je žrijebom u Nionu. Imajući u vidu ostale rivale koje su mogli da dobiju, Orlovi nisu bili miljenici sreće na izvlačenju kuglica.

„Veoma teška grupa. Možda i najteža u Ligi B. Prioritet nam je prvo mjesto i borićemo se da budemo najbolji. Neće biti lako, ali vjerujem da možemo stići do tog cilja. Respektujemo sve protivnike, poštujemo njihov kvalitet, ali najviše poštujemo sebe. U svakom slučaju dobro zagrijavanje za Mundijal. Biće to kvalitetne provjere i predstojeći ciklus u Ligi nacija je samo još jedan u nizu izazova koji nas očekuje“, izjavio je Stojković.

Jednako visoke ambicije ima i kapiten Dušan Tadić.

„Bez sumnje, radi se o kvalitetnim rivalima. Siguran sam da nas očekuju jaki mečevi koji će u dobroj meri predstavljati i odličnu pripremu i provjeru za Svjetsko prvenstvo. Što se tiče mogućeg plasmana, poštovanje i respekt prema svima, ali naši ciljevi su jasni: želimo prvo mjesto i promociju u Ligu A. Mnogo toga će zavisiti od junskih utakmica, kada ćemo u relativno kratkom periodu odigrati čak četiri utakmice. Ali, kako sam već rekao, bez dileme, Srbija ide na prvo mjesto„, naglasio je sjajni plejmejker.

Liga nacija igra se u periodu od drugog juna do 27. septembra, prenosi Sportklub.