Petrović junak Čelsija: Srpski golman briljirao u penal seriji VIDEO

20.12.2023. | 09:00

Milijarde uložene, a ekipa boravi tek na sredini tabele. Ako išta može da popravi sezonu Čelsija, koja se čini opet razočaravajućom, to je trofej pa makar to bio i Liga kup, takmičenje koje je posljednje po značaju kod Engleza.

Na samo dvije pobjede od trofeja poslao ih je srpski golman Đorđe Petrović, koji je debitovao prije dvije nedjelje nakon povrede prvog golaman Sančeza kada je Maurisio Poketino bio primoran da u vatru pošalje srpskog čuvara mreže. On je sinoć u dramatičnoj penal seriji sa Njukaslom odbranio udarac Meta Ričija u četvrtoj seriji za plasman svog tima u polufinale. ”Plavci” su u penalima bili bolji sa 4:2.

”Svrake” su dugo vodile ovog na ”Stemford bridžu” pogotkom Kaluma Vilsona u 16. minutu, bilo je potrebno mnogo energije i znanja, ali i svih pet izmjena argentinskog menadžera da bi se izbjegla eliminacija, ali peta izmjena je bila zlatna vrijedna.

 

Mihail Mudrik ušao je u 78. minutu umjesto Rahima Sterlinga, a onda iskoristio veliku grešku kapitena gostiju Kirana Tripijea u drugom minutu nadoknade i time prologirao fajront u Londonu.

Upravo je Ukrajinac postigao četvrti pogodak u seriji, nakon čega je ljetošnje pojačanje Čelsija iz Nju Inglanda prepoznalo namjeru Ričija i skinulo jak i precizan udarac.

Penali su odlučili pobjednika i na ”Gudison parku”, samo ih je izvedeno 11 više nego u utakmici Čelsija. Ekipa Fulama je bila bolja sa 8:7 u penal seriji.

Pored Čelsija i Fulama, svoje mjesto u polufinalu Liga kupa obezbijedio je i Midlzbro na klupi sa legendom Mančester junajteda Majklom Kerikom. Oni su dosta ubjedljivo sa čak 3:0 bili bolji od Port Vejla u gostima.

Posljednji polufinalista se čeka i to će biti jedan od Liverpula ili Vest Hema koji se sastaju večeras na ”Enfildu” od 21 čas.

Oznake: Čelzi, Golman, Petrović