Peti u SL: Vaterpolisti Srbije se revanširali Crnoj Gori

27.07.2022. | 17:58

Vaterpolisti Srbije osvojili su peto mjesto na završnom turniru Svjetske lige, pošto su danas u Strazburu pobijedili selekciju Crne Gore 8:6 (2:0, 1:2, 2:1, 3:3).

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Ðorđe Vučinić sa tri gola. Po jednom u strijelce upisali su se Vuk Milojević, Nikola Lukić, Vasilije Martinović, Ognjen Stojanović i i Marko Radulović.

U poraženoj ekipi najbolji je bio Dušan Matković sa tri gola. Srbija se ovom pobjedom revanširala Crnoj Gori za poraz u grupnoj fazi takmičenja. Crna Gora je tada u prvom kolu grupe A pobedila Srbiju 16:8.

Srbija je odigrala odličnu odbranu u prvoj četvrtini, koju je dobila rezultatom 2:0. Crnogorski vaterpolisti su u drugoj četvrtini stigli do izjednačenja, ali je Srbija prvo poluvrijeme dobila 3:2.

Naši vaterpolisti su zaigrali angažovanije u trećoj četvrtini, a u posljednji dio meča ušli su s vođstvom od 5:3. Srbija je u posljednjoj četvrtini zadržala prednost i zasluženo je stigla do pobjede.

Australija je osvojila sedmo mjesto, pošto je pobijedila Kanadu 13:9. Francuska i Španija će se boriti od 18 sati za treće mjesto, dok će u finalu od 20 časova igrati SAD i Italija.