Petev uoči utakmice protiv Ukrajine: Pokušaćemo osvojiti jedan ili tri boda

11.10.2021. | 20:07

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra protiv Ukrajine igra utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine koje se igra u Kataru.

Medijima su se ispred selekcije BiH obratili selektor Ivajlo Petev i kapiten tima Edin Džeko. Na pitanja je prvo odgovarao Džeko koji je morao na trening (18:30), jer je prethodno početak pres konferencije kasnio zbog gužve u saobraćaju.

Nakon “Dijamanta” novinarima je na raspolaganju bio selektor Petev.

“Naravno da imamo više igrača nego protiv Kazahstana. Najbitnije je da sutra izgledamo kao ekipa, da dobro odigramo utakmicu i da pokušamo osvojiti jedan ili tri boda”, rekao je Petev, te dodao:

“Što se tiče igre, uvijek može još bolje. Ja znam da mi kao ekipa možemo još bolje odigrati, imamo tu neku harmoniju. Želimo biti sve bolji, ginemo svi za jednog”, poručio je selektor “Zmajeva” koji nije želio govoriti o Ševčenku i Petrakovu, te potom imenovao trojicu trenutno najboljih ukrajinskih fudbalera.

“Malinovski, Jaremčuk i Jarmolenko“, rekao je Petev koji je nije želio ulaziti u razlog nepozivanja Malinovskog koji nije na raspolaganju Oleksandru Petrakovu.

Oznake: Fudbal, Ivajlo Petev