“Petarda” na stadionu Rajko Mitić: Crvena zvezda deklasirala Pjunik

04.08.2022. | 07:18

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras ekipu Pjunika rezultatom 5:0 (3:0) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Beograđani su od početka nametnuli svoj ritam i isti držali do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Prvo je golu protivnika zaprijetio Pešić u 14. minutu, ali je golman gostiju bio siguran.

Na prvi pogodak, čekalo se do 29. minuta, kada novajlija Bukari prvo pretrčao štopera gostiju, a onda izbio sam ispred golmana i rutinski ga zaobišao za 1:0.

Na drugi pogodak izabranika Dejana Stankovića čekalo se svega tri minuta, a ponovo je Bukari bio u glavnoj ulozi. Predriblao je čuvara i blago centrirao u peterac gostiju gdje se najbolje snašao Kangva.

I onda novi gol u njihovoj mreži, ponovo je loptu dobio Bukari na desnoj strani, ponovo je dovodio do ludila protivnika, a onda šut u dalji ugao, lopta se od stative odbila u mrežu za 3:0! Igrao se 44. minut.

U drugom poluvremenu ista priča.

Ponovo je Zvezda bila ta koja se pita o svemu.

Svoj treći gol i velikih 4:0 postavlja Bukari u 70. minut, kada je na asistenciju Ivanića probio po desnoj strani i rutinski matirao golmana gostiju.

Konačnih 5:0, djelo je Zvezdinog talenta Stefana Mitrovića koji je nakon svega dva minuta od ulaska sa klupe, sa ivice šesnaesterca matirao gostujućeg čuvara mreže.

Revanš meč igra se za sedam dana u Jermeniji.