Pešić zadovoljan grupom: Naš prvi i osnovni cilj je plasman u polufinale

29.04.2023. | 18:04

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije izjavio je nakon žrijeba za Mundobasket da ambicije reprezentacije nisu da samo prođe grupu i kvalifikuje se u četvrtfinale takmičenja, objavio je KSS.

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće sa selekcijama Portorika, Kine i Južnog Sudana u grupi B Svjetskog prvenstva koje se održava od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, odlučeno je danas žrijebom u Manili.

“Prvi utisci su takvi da izgleda da smo imali odličan žreb. Međutim, to je samo prvi utisak pre svega za navijače, dok je za nas koji smo dublje u materiji i znamo kako se takmičenje potom odvija, žreb doneo dve stvari. Jedna stvar je veoma dobra a to je da smo u Manili i da do kraja našeg učešća na Svetskom prvenstvu nećemo morati da putujemo. Druga stvar nije baš povoljna, a to je kostur u nastavku takmičenja, pošto naše ambicije nisu da samo prođemo grupu i kvalifikujemo se u četvrtfinale, već želimo i da u tom četvrtfinalu pobedimo”, istakao je Pešić.

Iskusni stručnjak dodaje da je osnovni cilj reprezentacije na Svjetskom prvenstvu plasman u polufinale.

“Nama u tom projektovanom četvrtfinalu dolaze protivnici iz grupa C i D, a to su SAD, Grčka i Litvanija. Ipak, tako je kako je, to je volja žreba i mi na to ne možemo da utičemo. Vrlo je rano govoriti o našem učešću detaljnije, bez informacija na koje ćemo igrače moći da računamo, koliko dana ćemo imati za pripreme i tako dalje. Ali, ono što možemo u ovom trenutku da sumiramo jeste da je žreb u prvoj fazi za nas dobar, a da se potom susrećemo sa kandidatima za medalje i plasman na Olimpijske igre. Naš prvi i osnovni cilj je plasman u polufinale koji uslovno obezbeđuje odlazak na Olimpijske igre”, zaključio je Pešić.