Pešić saopštio konačan spisak: Srbija sa ovih 12 košarkaša ide na Eurobasket

31.08.2022. | 20:19

Košarkaška reprezentacija Srbije će sa sljedećih 12 košarkaša nastupiti na Eurobasketu, selektor Svetislav Pešić je donio konačnu odluku.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić čekao je posljednji trenutak – i konačno “prelomio” oko putnika za predstojeći Eurobasket. Nakon večerašnjeg treninga “orlova”, odlučio je kojih 12 košarkaša će u četvrtak ujutru povesti na Eurobasket, a odlučio se da poslije svega viđenog otpiše i posljednju četvoricu. Srbija će biti bez Nemanje Bjelice, Ognjena Dobrića, Filipa Petruševa i Boriše Simanića.

To znači da će Srbiju na Eurobasketu predstavljati sljedeći košarkaši: Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

Prethodno su sa spiska Srbije “otpisani” povrijeđeni Aleksa Avramović i Alen Smailagić, bićemo i bez Bogdana Bogdanovića, Bobana Marjanovića, Nikole Jovića i Alekseja Pokuševskog, dok je najveće iznenađenje definitivno izostanak sada već bivšeg kapitena Miloša Teodosića, za koga je Pešić objasnio da mu se “koncepcijski ne uklapa u tim”. To je podiglo mnogo prašine u javnosti, ali je Srbija već igrala bez Teodosića i pokazala dobro lice u takmičarskim utakmicama sa Grčkom i Turskom kojima smo povratili šanse da se Srbija plasira na Svjetsko prvenstvo, prenosi Mondo.

Srbija u četvrtak ujutru putuje u Prag gdje će igrati grupnu fazu Eurobasketa, a prvi izazov očekuje nas već 2. septembra (petak) protiv reprezentacije Holandije (21 čas). Nakon toga slijedi nam duel sa domaćinom Češkom (3. septembar), pa dan pauze, a onda dueli sa Finskom (5. septembar) i Izraelom (6. septembar). Grupnu fazu u Pragu i pred nadamo se selidbu u Berlin “zatvaramo” protiv Poljske (8. septembar).

Oznake: Spisak, Srbija