Pešić poslije Češke: Trebala nam je ovakva pobjeda

03.09.2022. | 20:37

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je i drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu koje se održava u četiri države.

Orlovi su u drugom kolu grupe D u Pragu savladali domaću selekciju Češke rezultatom 81:68 i na dan odmora idu sa učinkom 2-0. Česi imaju 0-2 i očekuje ih velika borba za mjesto među četiri najbolja koje vodi u nokaut fazu.

Srbija je kontrolisala dešavanja na parketu od prvog do posljednjeg minuta, imala je oscilacija, bilo je padova u igri tokom drugog poluvremena, ali pobjeda ni jednog trenutka nije bila ugrožena.

„Zadovoljan sam zbog pobjede. Pristup meču je na bio na željenom nivou. Odigrali smo dobru odbranu u drugom kvartalu. Uslijedila je reakcija reprezentacije Češke koju smo i očekivali. Rival je podigao stepen agresivnosti u odbrani, izgubili smo ritam, izgubili smo organizaciju napada, ali nismo klonuli duhom, nastavili smo da se borimo i stigli smo do pobjede“, naglasio je Svetislav Pešić, pa nastavio:

„Trebala nam je jedna ovakva utakmica i ovakva pobjeda. Ostaje nam da izvučemo pouke, da napredujemo iz utakmice u utakmicu, da naučimo da pobjeđujemo i kada sve ne funkcioniše onako kako mi to očekujemo. Na Evropskom prvenstvu nema lakih rivala i svaka pobjeda je zlata vrijedna”, navodi “N1”.

Ekipa Svetislava Pešića u ponedjeljak, 5. septemra sa početkom u 21 čas igra protiv Finske, koja je u drogom kolu deklasirala Poljsku, a Čehe čeka duel sa Holandijom.