Pešić ponosan na svoj tim: Osvajanje srebrne medalje čudesan rezultat

10.09.2023. | 19:11

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je, nakon poraza u finalu Mundobasketa od Njemačke, da je ponosan na svoj tim i da je osvajanje srebrne medalje čudesan rezultat.

“Čestitam još jednom Njemačkoj, igrali su odličnu košarku, zaslužili su ovu medalju. Ponosan sam i na moje igrače, ko ne može da bude ponosan na ovaj tim”, naveo je Pešić.

On je dodao da je reprezentacija Srbije na Svjetskom prvenstvu ostvarila primarni cilj, a to je plasman na Olimpijske igre.

“Uzeli smo srebro. Hteli smo da uzmemo zlato, za to smo se spremali. Rekao sam igračima da sam ponosan na njih, pre i posle utakmice”, naglasio je Pešić i dodao da je reprezentaciji Srbije za ovakve utakmice potrebna veća rotacija.

On je istakao da je ovo čudesan rezultat, ali da ne vjeruje da će ova medalja popraviti situaciju u košarci u Srbiji, prenijeli su beogradski mediji.

“LJudi koji su danas zaduženi za košarku u Srbiji moraju da urade nešto, inače ćemo biti srećni ako se samo kvalifikujemo za velika takmičenja, jer medalja neće biti”, poručio je Pešić.

Srbija je danas u finalu Mundobasketa poražena od NJemačke rezultatom 77:83.