Pešić pobjesnio na novinare: Nemojte da palite narod

29.08.2023. | 13:09

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić govorio je za medije pred meč sa Južnim Sudanom i tom prilikom bio prilično oštar prema srpskim medijima.

On smatra da se podigla nepotrebna euforija i da su za to odgovorni mediji, te rekao da oni daju informacije protivnicima i šire laži, nakon što je dobio pitanje od Aleksi Avramoviću i Filipu Petruševu i njihovom stanju.

– Dajete informacije našim protivnicima. Jedan vaš kolega kaže da vas približimo navijačima, to je vaš posao, šta ja da vam kažem. Ja ne govorim da li me poštuješ ili ne, vi ste ovdje da pišete šta je tačno. Nemojte da pišete ono što ne znate, dajete informacije koje nisu tačne. Zašto da se obraćam navijačima kada informacije nisu tačne? Da neki igrači ne treniraju zato što su povrijeđeni. Nemojte da pišete ako nije tačno. I vi predstavljate reprezentaciju Srbije. Ono što ja kažem je tačno. Nije lijepo, ja dolazim ne zato što je moja obaveza, nego zato što treba da dam informacije o ekipi. Nemojte da palite narod. Nemojte da sebe promovišete preko drugih, to nije lijepo – rekao je Pešić.

Nije želio selektor da razdvaja ovu utakmicu od bilo koje druge, jer kaže da je svaka teška.

– Imamo tešku utakmicu, svaka je teška, to se može vidjeti po rezultatima na SP, već su počela iznenađenja. Mi smo favoriti, to ne sakrivamo. Ozbiljna su ekipa, jedna od rijetkih koja igra sa puno atletike, trčanja, agresivna u odbrani, skoku, raspoložena poslije jučerašnje pobjede, vidjeli ste kako je uspjela da savlada Kinu. Tako da ne postoji nijedan protivnik koga ne respektujemo, znamo da smo mi ovdje došli da od utakmice do utakmice poboljšamo igru. Mi još treba da igramo. Svaka utakmica je za nas kao plej-of utakmica. Znamo sa kim igramo, imamo samo jedan trening. Sutra nemamo trening, odmorite se i spavajte sutra – rekao je Pešić.

Potom je ipak rekao u kakvom su stanju Avramović i Petrušev pred nastavak Mundobasketa.

– Dobro su, mislim da će igrati obojica. Filip je već prošao preglede, nadamo se da će sve biti kako treba. To su tipične povrede, košarkaške. Da je juče bila utakmica koja odlučuje prvenstvo ili sudbinu, a isto će biti i sutra. Svaki dan se nešto dešava. Neko nekad ima stomačne probleme, to se dešava i dešavalo se ranije. Tako da svaki dan se nešto dešava. Nije bilo utakmice kada medicinski staf nije radio – naglasio je Pešić.