Pešić nakon dolaska na mjesto selektora Srbije: Planiram da posjetim svakoga, ne samo Jokića

29.09.2021. | 17:05

Novi selektor Srbije, Svetislav Pešić, govorio je na konferenciji za medije o novoj viziji nacionalnog tima, o podršci koju je dobio od svoje porodice, ali i Košarkaškog saveza Srbije, kao i o tome na koji način će komunicirati sa igračima na koje računa.

Još jedna od važnih tema bila je i na koji način će raditi na stvaranju odnosa sa igračima, naročito kada je riječ o Nikoli Jokiću koga nismo gledali u dresu Srbije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre ovog ljeta.

“Planiram da posjetim svakoga, ne samo Jokića. Sve igrače. Miloša Teodosića kao kapitena, pa sve ostale moguće kandidate, sve ću da posjetim i pričam sa njima. Treba da vidimo šta možemo da uradimo za ove kvalifikacije u novembru, tu ćemo morati kratkoročno da djelujemo, da se spremimo. Kada to prođe imaćemo više vremena da razmišljamo dalje”, rekao je Pešić i dodao:

“Rekao sam svoje mišljenje o Jokiću, ali su me neki kritikovali i pričali da sam mu se udvarao. I jesam mu se udvarao i tako ću sa svima. Da im pričam kako je dobro da budu tu, za reprezentaciju i za njega. Neću biti samo trener, već i mentor, posjećivaću ih, gledati na utakmicama, gledati da imamo redovnu komunikaciju. Da pomognem Jokiću, ali i svima da budu bolji. Pokušaćemo da napravimo uzajamnu empatiju, da stvorimo određeni odnos”.

Pešić se na klupu Srbije vraća poslije 19 godina, a u svom prvom mandatu sa nacionalnim timom svoje države postao je evropski i svjetski prvak (2001. i 2002. godine).

Pešić je u svojoj velikoj i trofejnoj karijeri sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio i evropsku titulu 2001. godine u Turskoj i svjetsku naredne godine u Indijanapolisu. Prije toga, od 1984. do 1987. bio je selektor mlađih reprezentativnih selekcija Jugoslavije, 1985. je osvojio kadetsko, 1986. juniorsko Evropsko prvenstvo, a 1987. u Bormiju postao je šampion svijeta.

Bliži se prvi “prozor“ kvalifikacija, a Srbija 25. novembra dočekuje Letoniju. Tri dana kasnije slijedi gostovanje Slovačkoj. U grupi A još igra i Belgija, a plasman u drugi krug kvalifikacija obezbjediće tri najbolje selekcije.