Perfektna Srbija u osmini finala EP protiv Švedske

24.08.2023. | 23:06

Odbojkašice Srbije pobijedile su Belgiju 3-0 (25:13, 25:12. 25:19) u posljednjem meč grupne faze Evropskog prvenstva u Gentu.

Izabranice Đovanija Gvidetija sa pet pobeda su završile grupnu fazu i kao prve iz grupe A idu osminu finala, gdje ih u nedjelju čeka reprezentacija Švedske.

Srbija je bez velikih problema izašla na kraj sa domaćom selekcijom, koja ni u jednom trenutku nije bila ravnopravan rival našim odbojkašicama.

Srbija je u Gentu foriozno počela protiv domaće selekcije, prvi set je dobila ubjedljivo 25:13, a sve to ponovila je u drugom dijelu igre.

Visok stepen koncentracije, perfekta igra u svim segmentima, od sigurnog prijema, napada, do bloka – sve je funkcionisalo na pravi način.

Tek u trećem setu Belgijanke su uspele da pruže otpor svjetskim šampionkama i evropskim vicešampionkama, kda su bile u egalu, ali su na kraju osvojile samo 19 poena.

Tako je napravljena dobra uvertira pred eliminacionu fazu, a ono što može da bude briga jeste izlazak iz igre Tijane Bošković sredinom drugog seta zbog povrede lijevog zgloba noge.

Aleksandra Uzelac bila je najefikasnija sa 14 poena, dok su po 10 postigle Miina Popović, Tijana Bošković i Maja Aleksić, sedam puta je poentirala Bianka Buša, a Ana Bjelica imala je šest poena.

Srbija će u nedelju igrati protiv Švedske u osmini finala, a naknadno će biti određeno da li će se igrati od 17.00 ili 20.00 časova.

 

 

Oznake: Odbojka, Srbija