Pele smirio fanove nakon povratka u bolnicu: Dobro se oporavljam, hvala vam za svu ljubav

18.09.2021. | 09:51

Legendarni brazilski fudbaler Edson Arantes do Nascimento, poznatiji kao Pele, u petak je ponovo primljen na odjel intenzivne njege u bolnici u Sao Polu, a u poricu na društvenim mrežama poručio je da nema razloga za zabrinutost i da se dobro oporavlja nakon operaciju tumora na debelom crijevu.

Pele je u utorak operisao tumora na debelom crijevu i operacija je prošla bez ikakvih problema, no juče je došlo do manjih komplikacija i Pele je preventivno hospitalizovan. Ipak, na društvenim mrežama pozdravio je sve svoje fanove i poručio da se dobro oporavlja.

“Prijatelji, još uvijek se vrlo dobro oporavljam. Danas su me posjetili članovi porodice i nastavljem se smijati svaki dan. Hvala vam za svu ljubav koju dobijam od vas”, napisao je Pele.

Pele već godinama ima probleme s kukovima zbog čega ne može hodati bez dodatne pomoći, a posljednjih godina imao je operacije bubrega i prostate.

Slavni brazilski fudbaler ostao je upamćen kao jedini u istoriji koji je osvojio tri svjetska prvenstva. Mnogi ga smatraju najboljim nogometašem kojeg je svijet ikada vidio, a svakako da ta klasifikacija sve manje vrijedi s dolaskom novih generacija, ali i novih fudbalera.