Pele skinut sa trona: Mesi postao najbolji strijelac južnoameričkog kontinenta VIDEO

10.09.2021. | 08:46

Lionel Mesi je s tri gola donio pobjedu Argentini protiv Bolivije (3:0) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena het-trikom je srušio rekord Pelea po broju golova za neku južnoameričku reprezentaciju i tako postao najbolji strijelac u istoriji reprezentativnog fudbala Južne Amerike. Mesi je postigao 79 golova, dva više nego Pele za Brazil.

 

Prvi gol je postigao majstorski, protivniku je gurnuo loptu kroz noge pa ljevicom pogodio rašlje s 20 metara. Na 2:0 je povećao nakon prekrasne akcije Argentinaca i nekoliko kratkih dodavanja s Lautarom Martinezom, a treći gol je postigao s pet metara nakon odbijanca.
Argentinci su na ovoj utakmici s navijačima proslavili Kopa Ameriku koju su ranije osvojili, a Mesi je pokazao koliko mu znači taj trofej. Rasplakao se i na slavlju i pri davanju izjave nakon utakmice.”To je to, sanjao sam o ovome. Nakon toliko godina čekanja. Nije bilo boljeg mjesta za proslavu. Majka mi je bila tu, brat. Svi smo puno patili, a sada slavimo. Presretan sam”, rekao je Messi.
Argentinci nakon osam utakmica kvalifikacija imaju pet pobjeda i tri remija te drže drugo mjesto iza Brazila, koji zna samo za pobjede.