Pele se osjeća mnogo bolje nakon operacije: Mogu da igram 90 minuta i produžetke

15.09.2021. | 20:17

Legenda brazilskog i svjetskog fudbala Edson Arantes do Nascimento Pele našalio se na svoj račun svog zdravlja i poručio “da se osjeća spremnim za 90 minuta, plus produžetke” nakon što je napustio intenzivnu njegu.

Slavni fudbaler, koji danas ima 80 godina, uspješno je operisan u bolnici “Albert Einstein u Sao Paulu gdje mu je uklonjen tumor debelog crijeva.

Trostruki osvajač Svjetskog prvenstva bio je u bolnici od 31. avgusta nakon što mu je tumor otkriven rutinskim testovima.

“Već sam napustio intenzivnu njegu i već sam u svojoj sobi.”, napisao je Pele na svom Instagram profilu i zahvalio se fanovima na podršci:

“Nastavljam svaki dan sretniji, sa puno raspoloženja spreman da odigram 90 minuta, plus produžetke. Uskoro ćemo biti zajedno.“

View this post on Instagram

A post shared by Pelé (@pele)

Peleovo zdravlje je posljednjih godina zabrinjavajuće. Operisao je prostatu 2015. nakon što je po drugi put u šest mjeseci primljen u bolnicu, a zbog urinarne infekcije primljen je 2019. godine.

Peleov sin, bivši golman Santosa Edinhoo, rekao je u februaru 2020. godine da je njegovom ocu “bilo neugodno“ da napusti svoju kuću jer ne može da hoda bez pomoći.

Pele je po mnogima najbolji fudbaler svijeta ikada. U Brazilu je obožavan. Najbolji je strijelac reprezentacije Brazila svih vremena sa 77 golova i jedan od samo četvorice fudbalera na planeti koji su postigli bar po gol na četiri različita Svjetska prvenstva. Prvak svijeta bio je 1958, 1962. i 1970. godine.

Oznake: Operacija, Oporavak