Pavkov napustio Zvezdu: Bio junak pobjede nad Liverpulom, a tragičar protiv Makabija

25.08.2022. | 15:37

Milan Pavkov napušta Crvenu zvezdu! Njegov novi klub biće Al Fejha iz Saudijske Arabije i tamo će nastaviti karijeru. Dogovor je postignut, papirologija i paraf trebalo bi da se stave u narednih nekoliko dana.

Jedna lijepa epizoda koja je trajala pet sezona je gotova. Miljenik navijača Crvene zvezde, junak trijumfa nad Liverpulom u Ligi šampiona 2018. i strijelac dva antologijska gola nastavlja dalje. Biće upamćen i po golovima koje je dao Milanu, Kopenhagenu, Klužu, Partizanu… Krvavoj glavi i čalmi u istorijskoj utakmici protiv Salcburga koja je bila prekretnica za Crvenu zvezdu.

Nažalost, po Milana Pavkova, u posljednjoj utakmici u dresu Crvene zvezde, protiv Makabija, desio mu se maler. Nespretnom intervencijom postigao je autogol u 90. minutu, koji je automatski značio i eliminaciju Zvezde iz Lige šampiona. Međutim, navijači koji su mu pjevali “Hej Pavkov, skoči, daj gol glavom” sigurno ga neće pamtiti po tome.

Crvena zvezda bi trebalo na račun obeštećenja da dobije 1.000.000 evra za Milana Pavkova. Od te sume 30 odsto inkasiraće Radnički iz Niša, po ranijem dogovoru dva kluba. Sam fudbaler potpisaće trogodišnji ugovor sa Al Fejhom, gdje će po sezoni zarađivati 750.000 evra. Crvena zvezda mu je izašla u susret, u džentlmenskom dogovoru, kako bi zaradio veliki novac u zrelim igračkim godinama.

Milan Pavkov (28) stigao je u Crvenu zvezdu u zimu 2017. iz niškog Radničkog. Afirmisao se kod Miodraga Božovića, da bi iz sijenke kod Vladana Milojevića došao do statusa prvog napadača. Trenutke od startera do momka sa klupe imao je i u mandatu kod Dejana Stankovića. Za Crvenu zvezdu Milan Pavkov je odigrao 152 utakmice i dao 59 golova.