Pavkov euforičan pred meč sa Rendžersom: Da svi budemo heroji

16.03.2022. | 17:07

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 18 časova i 45 minuta na stadionu „Rajko Mitić“ dočekuju Rendžers u okviru revanš susreta osmine finala Lige Evrope. Prvi meč je dobio tim iz Glazgova 3:0.

Očekivanja pred jedan od najvažnijih mečeva u sezoni iznio je špic crveno-bijelih Milan Pavkov, koji je već u nekoliko navrata u karijeri blistao u velikim utakmicama.

„Pritisak uvijek postoji naravno, ali ako se prihvati na pravi način, onda može da ti pomogne da na kraju odigraš bolje i da ga prisvojiš u svoju korist. Utakmica je takva, da ako se ostvari pozitivan rezultat, svi ćemo biti junaci. Da li ću to biti ja, ili neki drugi pojedinac, to i nije toliko bitno. Najvažnije je da kao ekipa ostvarimo rezultat pogodan za nas, i da svi budemo junaci“, rekao je Pavkov.

Visoki napadač je svjestan da bio ovo mogao da bude jedan od onih mečeva, koji nose prefiks „istorijski“.

„Utakmica je jedna od takvih, da sve može da nas digne u nebesa i da stvarno ispišemo istoriju, i slavu pripišemo svima nama. Sutra ćemo videti. Spremamo se i daćemo sve od sebe. Hemija između igrača je odlična, što je preduslov da se utakmica odigra dobro. To je na prvom mestu. Odatle se počinje, a temelje imamo dobre. Rival je u prvom meču imao više sreće, a nadam se da su je potrošili i da će se nama vratiti sutra“.

Dotakao se Pavkov i velike podrške koju Zvezda ima pred ovaj susret, ali i naglasio da jedan gol može da donese mnogo toga, prenosi Sportklub.

„Naravno da nam znači podrška. To je jako bitno u ovakvim situacijama. Volim što imamo podršku i što nas svi podržavaju. Rezultat je takav kakav jeste. Imali smo dosta šansi u Glazgovu. Jedan gol bi nam dao krila i mnogo veće šanse. Nadam se da ćemo uspeti da realizujemo sve ono što nismo u Škotskoj.“

Zvezda ima kontinuitet igranja u evropskim takmičenjima, a prema rečima Milana Pavkova – to je normalno.

„Ranije sam govorio o tome, da je za Zvezdu najbitnije, i da to treba da postane neka normalna pojava da se svake godine igra Evropa, jer Zvezda to zaslužuje“.

Pavkov je već imao priliku da se nađe u centru pažnje britanske štampe, nakon što je bio junak protiv Liverpula, a veruje da to može da se ponovi i nakon meča sa škotskim predstavnikom.

„Bilo bi lijepo da se to desi. Potrudićemo se“, zaključio je Pavkov.