Patriotske lekcije Bjelice: Meni je reprezentacija sve, predstavljati Srbiju za mene je čast i zadovoljstvo

23.06.2021. | 10:22

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica govorio je o reprezentaciji Srbije koja je za njega svetinja, kao i otkazima pojedinih igrača nakon teške klupske sezone.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica postao je ovog ljeta slobodan agent i mnogi su mislili da će zbog toga “odjaviti” reprezentaciju, prosto kako ne bi rizikovao povredu pred potpis za novi NBA klub, ali se bez obzira na sve odazvao selektoru za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

“Nema tu šta da se razmišlja. Već više od decenije, čim završim sezonu u klubu, slijede obaveze u državnom timu. Pokušaću da budem direktan koliko je to moguće i da izbjegnem fraze. Meni je reprezentacija sve. Predstavljati Srbiju za mene je čast i zadovoljstvo”, izjavio je Nemanja.

Objasnio je da za promjene nisu krivi niti igrači niti treneri, kao i da je njemu kodeks ponašanja u reprezentaciji usadio bivši selektor Dušan Ivković.

“To ne može da se objasni. Od tada, pa do danas, to je za mene jedini ispravan način razmišljanja. Za reprezentaciju sam uvijek tu i sva priča se tu završava”, poručio je Nemanja Bjelica koji je nedavno proslavio 33. rođendan.

Nemanja Bjelica poručuje i da “razumije sve momke” koji su otkazali selektoru i zna da ljudi koji se bave njihovim karijerama žele im sve najbolje, ali ko god može i ukaže mu se prilika, trebalo bi da igra za državni tim. Kako im se karijere budu bližile kraju, tako će sve više shvatati koliko je to zadovoljstvo.