Partizanu isključena struja: Stadion ostao u mraku zbog nagomilanih dugova

07.07.2023. | 11:19

Stadion Partizana ostao je u mraku zbog nagomilanih dugova! Sve klupske prostorije koje se nalaze u okviru zdanju u Humskoj nemaju posljednja dva dana struju, jer računi nisu plaćeni već duži vremenski period!

Elektrodistribuciji Srbije reagovala je zbog kašnjenja i isjekla električnu energiju crno-bijelima, pa je tako onemogućen rad i fudbalskog kluba. Informeru je iz izvora bliskog dešavanjima u Humskoj potvrđeno da struje nema, a da je dug oko 220.000 evra.

Iz FK su svu odgovornost prebacili na Jugoslovensko sportsko društvo Partizan (JSD), koje se formalno vodi kao vlasnik stadiona.

“Račune i ostale obaveze dužno je da izmiri Sportsko društvo, a ne fudbalski klub. Međutim, problem je što su svi zaposleni iz JSD od početka jula na kolektivnom godišnjem odmoru i vraćaju se na radna mjesta tek sredinom avgusta. Zato ostaje nedoumica ko će i kako da riješi ovaj problem, koji nije imali i ometa rad svih ostalih sekcija kluba”, kaže izvor Informera.

Fudbaleri Partizana trenutno se nalaze u slovenačkom Pohorju na završnim pripremama za novu sezonu, koja bi trebala da počne 29. jula. Pitanje je da li će i kako do tada ovaj problom sa električnom energijom biti rješen.

S druge strane, već mjesecima se vodi pravna bitka oko vlasti i JSD Partizan, između čelnika FK Milorada Vučelića i Miloša Vazure s jedne strane i prvog čoveka Košarkaškog kluba Ostoje Mijailovića s druge.