Partizan ubjedljiv protiv Hamruna

18.08.2022. | 23:09

Fudbaleri Partizana savladali su Hamrun rezultatom 4:1 u posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Partizan je napokon obradovao navijače i došao do velike pobjede u Evropi, savladavši malteški Hamrun sa 3:0.

Nije bilo problema za crno-bijele maltene ni u jednom momentu i malobrojna publika na stadionu Partizana mogla je da uživa u lijepim potezima.

Utakmica je počela nešto sporije, nije bilo mnogo napada i prva opasnija šansa došla je tek u 10. minutu, da bi u 15. minutu Rikardo obradovao “grobare”.

Tada je zatresao mrežu Hamruna, Partizan je poveo sa 1:0, a Gomeš prestigao legendarnog Vladicu Kovačevića 14. golom u Evropi.

Odatle, sve je išlo glatko, prvo je na 2:0 povisio Urošević poslije kornera u 25. minutu da bi samo osam minuta kasnije stigla munjevita kontra koju je Dijabate završio pogotkom, 3:0.

Pred kraj prvog poluvremena je udarac u glavu pretrpio golman Popović, umalo je bio nokautiran, ali je sve prošlo kako treba…

U nastavku, Hamrun je zaigrao dosta bolje. Prvo su zaprijetili u 49. minutu poslije kontra napada kada je Partizanova odbrana zaspala, a tri minuta kasnije slijedi kazna.

Korner za Hamrun poslije kog Gilnije ostaje potpuno sam i glavom matira Popovića, Maltežani smanjuju na 3:1, a Partizanove muke tu nisu zaustavljene.

Nikola Saničanin se povrijedio u 55. minutu, a uslijedili su novi opasni napadi Hamruna koji je definitivno mogao da smanji na 3:2 poslije nepunih 60 minuta fudbala u Humskoj.

Oslobodili su se pritiska igrači Partizana i imali nekoliko opasnih napada koji nisu rezultovali pogotkom. Ipak, tamo u 76. minutu se Andrade fantastično snašao i matirao golmana Hamruna.

Poker Partizana i vođstvo od 4:1 garantovali su mirnu završnicu u Humskoj, dok su navijači pokazivali nezadovoljstvo skandirajući upravi crno-bijelog tima.

Do kraja susreta nije bilo uzbuđenja, pa je Partizan bez problema nadigrao malteškog protivnika i zakoračio ka Ligi konferencija. Revanš je za sedam dana, kada će Partizan biti gost.