Partizan u finišu ispustio pobjedu u Ljubljani

27.03.2022. | 19:17

Košarkaši Cedevita Olimpije u derbiju 24. kola ABA lige u prepunoj dvorani “Tivoli” pobijedili su Partizan 81:79 poslije velikog preokreta u posljednjih pet minuta.

Crno-bijeli su u prestonici Slovenije nisu uspjeli da dođu do sedmog uzastopnog trijumfa u regionalnom takmičenju i sa učinkom 19-4 i definitivno su ostali bez šanse da se u posljednja dva kola domognu prvog mjesta pred plej-of. Ekipu Željka Obradovića do kraja ligaškog dijela takmičenja očekuju još dueli sa Mornarom i Megom u Beogradu.

„Zmajčeki“ su ostvarili i šestu pobjedu u nizu u ABA ligi i u doigravanje i sa skorom 15-7 boriće se za treće mjesto sa Budućnošću.

Partizan je u navećem dijelu utakmice imao prednost, na poluvremenu je bilo 46:43, a maksmilanih plus 8 Obradovićev tim imao je u dva navrata u posljednjoj dionici.

Ipak, Cedevita Olimpija se nije predavala i trojkom nekadašnjeg NBA igrača Jogija Ferela kompletirala je seriju 10:0 za veliki preokret na minut i 16 sekundi prije kraja – 79:77.

Kevin Panter je poslije tajm-auta izjednačio, Ferel je ponovo bio precizan na drugoj strani (81:79), ali ne i Panter, kome je ispala lopta pri šutu za pobjedu.

Interesantno je da je domaći tim u prvom poluvremenu izveo čak 25 slobodnih bacanja (20/25), Partizan, koji je imao i duplo više prekršaja (17-8), samo 6 (5/6).

 

 

Oznake: Cedevita, Partizan