Partizan slavio protiv Monaka nakon velike drame! Obradović: Vjerovali smo

06.12.2023. | 09:57

Košarkaši Partizana sinoć su nakon velike drame u Beogradu savladali ekipu Monaka sa 89:85 (16:13, 16:22, 19:16, 21:21, 17:13) u meču 12. kola Evrolige.

Pobjednik je odlučen tek nakon produžetaka koji je gostima osigurao Majk Džejms trojkom dvije sekunde do kraja. Partizan poslije 12. kola u Evroligi ima po šest pobjeda i poraza. “Crno-bijeli” će u narednom kolu Evrolige već sutra u Beogradu dočekati Armani iz Milana.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je njegov tim verovao u pobjedu protiv Monaka i zahvalio se navijačima na podršci.

“Veoma sam srećan što smo pobijedili u ovoj fantastičnoj utakmici, koja je ličila na onu od prošle nedjelje protiv Panatinaikosa. Kao i prošle nedjelje, vjerovali smo u pobjedu i igrali sa velikom energijom kad se lomilo”, rekao je Obradović na konferenciji za medije poslije utakmice.

Trener Partizana je govorio i o detaljima, koji su prelomili utakmicu.

“Monako je u prvom poluvremenu imao devet ofanzivnih skokova, a cijelo drugo poluvreme i produžetak pet. Imali smo mnogo izgubljenih lopti zbog čega su oni imali više posjeda, ali u košarci pobjeđuje onaj ko više pogodi. Prvo poluvreme smo odigrali veoma loše u napadu, ali smo to popravili u nastavku”, istakao je Obradović i dodao:

“Hvala navijačima na nevjerovatnoj energiji, nosili su nas do pobjede. Iskoristiću priliku da ih zamolim da nikog ne vrijeđaju, da bodre svoj klub kao što ga uvijek bodre i zbog čega se u Evropi priča o njima”.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je kapiten Kevin Panter, koji je postigao 25 poena, dok je Džejms Naneli dodao 23.