Partizan se ponovo žalio! Sudije kažnjene jer nisu dali crvene kartone igračima Zvezde

12.09.2020. | 17:14
Partizan se ponovo žalio na fudbalske sudije koje su sudile Crvenoj zvezdi na posljednjim utakmicama, a FSS je ovoga puta odreagovao i odlučio da suspenduje Lazara Lukića i Miloša Đorđića, koji su imali ozbiljne previde na utakmicama crveno-bijelih protiv Čukaričkog i prethodno protiv TSC.

Lazar Lukić 11. septembra na meču Čukarički – Crvena zvezda nije isključio Seku Sanoga iz igre, iako je neopreznim i pogibeljnim startom polomio nogu Marku Dociću, ali je dobio samo žuti karton, što je izazvalo buru negodovanja, pa čak se moglo reći da ni Dejanu Stankoviću nije bilo prijatno na klupi, sudeći po izrazu lica tokom TV prenosa.

Sudijski analitičar Igor Radojičić odmah je objasnio da je Lukić napravio kardinalnu grešku što nije isključio Sanoga iz igre.

Isto je rekao i za start Ričmonda Boaćija nad golmanom TSC-a Nenadom Filipovićem, koga je udario kopačkom u stomak, nakon čega je on morao da napusti teren zbog povrede. Taj meč odigran je 30. avgusta, prije reprezentativne pauze, a takođe je izazvao veliko nezadovoljstvo u Humskoj zbog arbitraže Miloša Đorđića.

Sudijska komisija je ovoga puta odlučlila da reaguje, te je kako je potvrđeno Telegrafu, odlučila da kazni sudije koje su napravile velike greške na mečevima Zvezde. Lazar Lukić i Miloš Đorđić će biti suspendovani najmanje pet kola u Superligi, a obojica će biti skinuta sa liste internacionalaca, što je još veća kazna, piše Telegraf.