Partizan se plasirao u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija

29.07.2021. | 22:56

Fudbaleri Partizana su na “MOL areni” u Dunajskoj Stredi igrali revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Dunajske Strede.

Partizan se plasirao u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, pošto je i u revanšu u gostima pobijedio Dunajsku Stredu – 2:0 (1:0).

Prije sedam dana u Beogradu bilo je 1:0, pa je sa ukupnih 2:0 Partizan sačuvao maksimalan učinak srpskih klubova u evro-takmičenjima.

Već kroz sedam dana slijedi novi izazov, ponovo na strani, jer će crno-bijeli gostovati na obali Crnog mora, ruskom premijerligašu Sočiju.

Aleksandar Stanojević je u prvom susretu imao uvid u kvalitete slovačkog predstavnika i na osnovu toga je postavio veoma dobru taktiku za revanš.

Postavio je “parni valjak” u dobar blok, zatvorio je sve prilaze golu, iako je bio prinuđen da napravi dvije izmjene.

Kapitena Vladimira Stojkovića, koji je u međuvremenu završio transfer u Saudijsku Arabiju, na golu je zamijenio Aleksandar Popović, dok je upražnjeno mjesto na desnom beku zauzeo Aleksandar Lutovac.

I ništa se to nije osjetilo, posebno jer je iz prve prave prijetnje po gol DAC-a, Partizan poveo. Poslije kornera sa desne strane je Bibars Natho lijepo odložio za Danila Pantića, a on još ljepše pogodio i doveo Beograđane u vođstvo.

Već u 26. minutu je Popović spasao Partizan pošto je odbranio čist zicer Zuberu u situaciji jedan na jedan.

Na isti način je na drugoj strani Jedlička uzvratio u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu, tako što je odbranio udarac Rikarda iz peterca i vrhovima prstiju ga sproveo do stative.

Partizan je u nastavku sve više gledao kako da prođe vrijeme, te da sačuva svoju mrežu, u čemu je uspijevao, ali su Slovaci ipak uspijevali da zaprijete. I to ozbiljno.

Posebno neugodno bilo je u 68. minutu kada je najprije Vujačić zakačio loptu kod šuta Šefera taman toliko da spase čist gol, a poslije kornera je Beskorovaljnij pogodio stativu!

Preživio je srpski tim, ali nije bio kraj. U 78. minutu je pravo niotkuda dosuđen penal za Dunajsku Stredu, poslije starta Siniše Saničanina nad Taivuom.

Švajcarski arbitar je procijenio da je to bio kazneni udarac, iako se činilo da je štoper Partizana startovao na loptu.

Ipak, na scenu je stupio mladi golman Popović i odbranio je udarac Hrvata Andrije Balića.

Samo dva minuta kasnije stigla je kazna i sve je bilo riješeno.

Saša Zdjelar je proigrao Rikarda Gomeša sa lijeve strane, a napadač crno-bijelih veoma efektno postigao gol za 2:0.

Partizan je i u četvrtoj utakmici ove sezone sačuvao svoju mrežu, a računajući i pripremne utakmice to je ukupno osam mečeva u nizu bez primljenog gola.

slijedi duel protiv Voždovca u 3. kolu Linglong Superlige Srbije (nedjelja, 21.00), a onda let u Soči i veoma ozbiljan ispit.

U međuvremenu, u četvrtak od 14 sati, biće obavljen žrijeb za plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija, na kome će par Soči – Partizan imati povlašćenu poziciju.