Partizan se namučio u Zadru: Crno-bijeli u finišu slomili domaćina

27.09.2021. | 20:14

Partizan je zatvorio 1. kolo u ABA ligi. Crno-bijeli su u posljednjem meču prve runde slavili u dramatičnoj završnici.

U Hrvatskoj su uspjeli da savladaju Zadar na debiju Željka Obradovića po povratku na klupu srpskog tima – 73:78 (21:21, 13:21, 20:18, 19:18).

Partizan je pitanje pobjednika riješio tek u posljednjem minutu i to poslije pravog trilera. Ledej je imao nekoliko ofanzivnih skokova, Mavra je promašio trojku za izjednačenje pri rezultatu 73:76, a onda su Trifunović i Panter sa po jednim pogođenim slobodnim bacanjem stavili tačku.

Srpski tim je odigrao veoma dobro prvo poluvrijeme, mada je Obradović iznenadio mnoge startnom postavom u kojoj su bili Madar, Panter, Trifunović, Ledej i Koprivica.

Panter je dao 10 poena u prvoj četvrtini, u drugoj su ga odmijenili Zagorac i Avramović, pa su na pauzu otišli sa vođstvom (34:42).

Po povratku na parket se razigrao Alen Smailagić, pogodio je i trojku za “+10” (40:50), ali je onda zaradio četvrtu ličnu i uveo svoj tim u problem. Vuković je za to vrijeme pravio velike probleme u reketu Partizanu i u potpunosti je vratio ekipu u igru (59:62).

Na oko sedam minuta prije kraja je Smailagić zaradio petu ličnu, a to je bila najava drame. Željko je reagovao sa nižom petorkom (Mur, Panter, Trifunović, Dangubić i Ledej). Zadrani su to kaznili i preko Vukovića i Mavre izjednačili na četiri minuta prije kraja (69:69).

Mur je preuzeo odgovornost i postao prva opcija u napadu, da bi Panter potom postigao prve poene iz igre u drugom poluvremenu poslije prodora, a tome je prethodio nevjerovatan koš Ledeja iz teške pozicije. Na kraju je Mavra bio neprecizan u šutu za tri, a Ledej je sa nekoliko ofanzivnih skokova vjerovatno i prelomio meč.