Partizan savladao Vojvodinu: Crno-bijeli prebacili pritisak na Zvezdu

07.05.2022. | 16:04

Fudbaleri Partizana pobijedili su Vojvodinu sa 2:1 u meču petog kola plej-ofa Super lige Srbije i sada imaju bod više od Crvene zvezde, koja od 17 časova igra protiv niškog Radničkog na Marakani.

Puleni Aleksandra Stanojevića do prednosti su došli u četvrtom minutu. Lijep prodor po desnoj strani i asistenciju Kvinsija Meninga iskoristio je mladi Nikola Terzić da donese Partizanu vođstvo. Bio je to lijep udarac lijevom iz prve, golman Stare dame Emil Rockov bio je nemoćan.

U 41. minutu domaći tim je duplirao prednost. Gosti iz Novog Sada su bili u solidnoj prilici, dobro su reagovali crno-bijeli defanzivici, lopta je došla do Bibrasa Natha, uslijedio je sjajan pas ka Rikardu. Napadač Partizana je ušao u kazneni prostor i zastao na trenutak, činilo se da će ga gosti zaustaviti, ali onda je uslijedila majstorija Gomeša, pa je Rackov morao ponovo da izvadi loptu iz mreže.

U četvrtom minutu nadoknade Vojvodina je postigla počasni gol. Strijelac je bio Nešković. Sudija je pokazao na ofsajd, ali poslije reakcije iz VAR sobe pogodak je priznat.