Partizan remizirao na Malti: Potvrdio plasman u Ligu konferencije

25.08.2022. | 22:07

Fudbaleri Partizana igraće u grupnoj fazi Lige konferencije, pošto su potvrdili prolaz u revanš utakmici plej-ofa protiv Hamruna sa Malte.

Daleko od toga da je sve bilo lako kako rezultat dvomeča sugeriše. Ispuštenom pobjedom su ostali bez 2.000 bodova klupskog i i 0.500 boda nacionalnom koeficijentu.

Tim iz Humske je sa komotnom prednošću iz prve utakmice izašao na Nacionalni stadion koji je bio u izuzetno lošem stanju. To, zajedno sa visokom temperaturom i vlažnošću vazduha, može biti jedini izgovor za igru koju su izabranici Gordana Petrića pokazali u pojedinim trenucima.

Spartansi su bolje otvorili meč i prijetili na sve strane. Ponajviše su se istakli partneri u veznom redu domaćina Roko Prša i Metju Gijomilje, koji će mučiti Partizan tokom prvih 45 minuta. Upravo su njih dvojica uputili prva dva udarca, prije nego što je hrvatski fudbaler zatresao mrežu protivnika u 27. minutu.

Trapav centaršut Hamruna je još trapavije izbacio Igor Vujačić, a Ljubomir Fejsa je bio prespor u izlaženju do Gijomiljea. Vezista sa Malte je sjajnim pasom iz prve proigrao hrvatskog fudbalera Roka Prša u šesnaestercu crno-bijelih, a ovaj to ne promašuje.

Nije dugo trajala prednost Maltežana, a rezultat je poravnao, ko drugi, Rikardo Gomeš. Napadač sa Zelenortskih ostrva je nakon centaršuta Marka Živkvovića i pometnje stigao do lopte i od zemlje je poslao u mrežu.

Sa tim rezultatom se otišlo na pauzu.

U nastavku je Prša ponovo prvi zaprijetio, ali je potom nastupio najslabiji period utakmice. Činilo se da je Hamrun odustao, a da Partizanu ne pada na pamet da napada.

Trgnuo je crno-bijele Slobodan Urošević. Sve je sam uradio kapiten Partizana, probio po lijevoj strani, prebacio loptu na desnu nogu i smjestio loptu u suprotan ugao.

To je bio njegov drugi gol u ovom dvomeču, nakon što je mrežu tresao i u prvom susretu u Beogradu.

Poslije drugog, brzo je došao i treći. Ulaskom Natha su igrači iz Humske dobili novu dimenziju. Samo četiri minuta nakon što je stupio na teren, proigrao je Andradea na desnoj strani, a ovaj je ostao sam i centrirao. Pronašao je sunarodnika, a i Rikardo je bio usamljen i nije imao težak posao.

U tim trenucima se činilo da je Partizan pronašao svoju igru i da će se sa Malte vratiti sa pobjedom. A onda je uslijedilo pomračenje.

Između 80. i 90. minuta su skrivili dva penala i tako dozvolili protivniku da poravna. Najprije je rezervista Kristijan Belić neoprezno igrao rukom, a potom je Andrade napravio nesmotren faul. Oba incidenta su se desila u lijevom, gornjem uglu.

Partizan će morati bolje ukoliko želi da bude konkurentan u grupnoj fazi Lige konferencija i ovakva igra neće biti dovoljna.

Crno-bijeli, kako stvari trenutno stoje, će biti u prvom šeširu na žrijebu koji se održava 26. avgusta.