Partizan ostao bez trenera: Savo Milošević podnio neopozivu ostavku

01.09.2020. | 15:12

Srpski fudbalski stručnjak Savo Milošević podnio je neopozivu ostavku na mjesto prvog trenera kluba iz Humske.

Ono o čemu se spekulisalo danima danas je postalo i zvanično – Milošević je podnio ostavku na mjesto šefa struke crno-bijelih, a tu funkciju će, dok se ne pronađe novo rješenje, obavljati njegov dosadašnji pomoćnik Radovan Ćurčić koji je pred početak sezone stigao u Humsku.

Uprava kluba iz Humske prihvatila je otkaz Miloševića poslije dvodnevne sjednice Odbora za hitna pitanja i isto toliko navodnog ubjeđivanja Miloševića da ostane na kormilu crno-bijelih.

Ovo nije prvi put da Milošević podnosi ostavku na toj funkciji. Ista situacija dogodila se nakon poraza u Novom Pazar, ali dan kasnije Uprava kluba uspjela je da ubijedi Miloševića da ostane, za razliku od danas, piše Kurir.

Kap koja je očigledno “prelila čašu” bio je poraz u Novom Sadu od ekipe Vojvodine, pa tako crno-bijeli poslije 6. kola u domaćem šampionatu zastaju čak šest bodova za vječitim rivalom i liderom na tabeli Superlige Srbije, ekipom Crvene zvezde.

Podsjetimo, Milošević je na klupu Partizana sjeo u martu 2019. godine, nakon prekida saradnje sa FSS i ostavke na mjestu potpredsjednika te organizacije.

Sa crno-bijelima osvojio je Kup Srbije nedugo nakon što je sjeo na novu funkciju, pobjedom na vječitim rivalom u finalu golom Bojana Ostojića. Imao je Milošević priliku da prošle sezone ponovo uspjeh, ali se sada u finalu preprečila novosadska Vojvodina koja je uzela trofej poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Pod vođstvom Miloševića crno-bijeli su nastupali u grupnoj fazi Lige Evrope, gdje su u grupi sa AZ Alkmarom, Mančester junajtedom i Astanom za dlaku ispustili priliku za prolaz u eliminacionu fazu drugog po kvalitetu evrpsko fudbalskog takmičenja.