Partizan ogorčen: Nastavlja se skandalozno favorizovanje Zvezde

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem za javnost zbog utakmice između Napretka i Crvene zvezde u kojoj je aktuelni prvak slavio s 1:0 i tako došao na korak do obrane trofeja.

Zvezda je slavila minimalnim rezultatom u Kruševcu, u pretposljednjem kolu Superlige Srbije, a iz “crno-bijelih” su opet imali zamjerke na suđenje.

Saopštenje FK Partizan prenosimo u cjelini:

“Nakon jučerašnje utakmice u Kruševcu, fudbalska javnost u Srbiji se još jednom mogla uvjeriti na koji način se Crvena zvezda skandaloznim sudijskim odlukama favorizuje do naslova šampiona Srbije.

Partizan je nedjeljama upozoravao da se u drugom dijelu prvenstva dešavaju čudne sudijske odluke na utakmicama Crvene Zvezde. Svjedoci smo da je na utakmici u Kruševcu, u 31.minutu utakmice igrač Crvene zvezde Eraković, pri rezultatu 0:0, u svom šesnaestercu igrao rukom, a što se može utvrditi gledanjem video snimka navedene situacije.

Glavni sudija utakmice Marko Ivković je iz samo njemu znanih razloga, odlučio da ovu spornu situaciju ne provjeri gledanjem video snimka, odnosno konsultacijom sa VAR sudijama.

Igrači Napretka su protestvovali kod sudije, međutim, očigledno da kada Crvena zvezda igra na sceni su neka posebna pravila. Pri rezultatu 0:0, u utakmici koja direktno utiče na krajnji plasman ekipa na tabeli, sporna situacija za sudije na terenu i u VAR sobi ne znači apsolutno ništa!

Smatrali smo da će uvođenjem VAR tehnologije u srpski fudbal, broj sudijskih grešaka biti sveden na minimum i da će o poretku na tabeli odlučivati isključivo kvalitet ekipa, međutim direktnim odlukama sudija na terenu i u VAR sobi, Partizan je oštećen u utakmicama sa Napretkom i Čukaričkim, dok je na jučerašnjoj utakmici Crvenoj Zvezdi oprošten očigledan penal.

O nedosuđenom penalu za Napredak danas ćuti cijela fudbalska Srbija – organi Fudbalskog Saveza Srbije, sudijska komisija, pa i sam Napredak, dok je Crvena zvezda svakako zadovoljna, jer je nezasluženo osvojila tri boda u utakmici u kojoj VAR tehnologija očigledno ne smije da se upotrebi kako bi se eventualno donijela odluka koja bi išla u korist protivnika Crvene Zvezde.

Čelni ljudi Crvene Zvezde su pred drugi dio prvenstva najavljivali da neće birati sredstva u borbi za osvajanje titule, te da će se i van terena boriti za istu. Sada je jasno da su u svojoj namjeri uspeli, a prethodno sramno optuživši rukovodstvo FSS da ih je stavilo u neravnopravan položaj u odnosu na Partizan, odnosno da se čak i selektor reprezentacije (Dragan Stojković Piksi) urotio protiv njih, prenosi Sportklub.

Partizan je većinu vremena u aktuelnom prvenstvu proveo na prvom mjestu na tabeli, međutim kako su u drugom dijelu prvenstva sudijske greške na štetu Partizana, a sa druge strane sudijske greške u korist Crvene zvezde postale učestale, došli smo u situaciju da je Crvena zvezda favorizovana do vjerovatne titule šampiona”, navodi se u saopštenju Partizana.

Ostavite komentar: