Partizan ne staje: Nova pobjeda crno-bijelih za +8 na vrhu tabele

28.10.2021. | 19:09

Fudbaleri Partizana nastavili su seriju bez poraza u Superligi pobjedom protiv Metalca u odloženom meču petog kola šampionata Srbije.

Partizan je do 13. pobjede u sezoni, uz koju ima i jedan remi, došao na svom terenu rezultatom 3:1.

Poveli su izabranici Aleksandra Stanojevića već u sedmom minutu golom Rikarda Gomeša. Miloš Jojić je dobro proigrao Gomeša koji je oklijevao pa je njegov prvi šut izblokiran, ali je zato dobio loptu nazad pravo na nogu i poslao je u mrežu.

Na poluvremenu je ipak bilo neriješeno zahvaljujući golu Filipa Stuparevića iz 29. minuta meča. Stuparević je imao sjajnu priliku i u devetom minutu kada je pogodio prečku.

Stanojević je na poluvremenu izvršio tri izmjene, uveo je u igru Natha, Živkovića i Uroševića, umjesto Meniga, Miljkovića i Obradovića i to je dalo rezultat jer je igra crno-bijelih bila ofanzivnija nego u prvom dijelu meča.

Do novog vođstva Partizan je stigao u 51. minutu sa bijele tačke. Nije bilo potrebe da se provjerava ova situacija, bilo je jasno da se radi o prekršaju za najstrožu kaznu. Precizan je bio Natho koji je samo 16 minuta kasnije postigao i svoj drugi gol na meču za konačnih 3:1. Jojić je još jednom bio asistent, jedini u akciji koja je prethodila golu nije bio u ofsajdu nakon što je golman domaćih ispucao loptu, dobro se ubacio iz drugog plana pa su se on i Natho našli sami ispred golmana.

Partizan sada na prvom mjestu na tabeli ima 40 bodova, osam više od Crvene zvezde koja ima meč manje. Metalac ostaje pretposljenji sa 12 bodova.

Partizan u nedjelju dočekuje Čukarički dok će Metalac biti domaćin Napretku.