Partizan nastavio niz poraza

13.12.2022. | 22:16

Košarkaši Partizana poraženi su od Asvela u 13. kolu Evrolige rezultatom 91:87, a ponovo je tragičar bio Džejms Naneli.

Crno-bijeli su upisali peti uzastopni neuspjeh i sada imaju učinak 4-9, dok je francuski tim na 5-8.

Ekipa iz Humske je u posljednjoj dionici uspjela da se vrati poslije minus pet (73:68), preokrene i u finišu bude u dobroj poziciji, međutim, greške na obje strane terena koštale su ih novog poraza. Naneli najpre nije realizovao penal, potom je na neriješenom rezultatu Janis Papapetru napravio faul, da bi iskusni Amerikanac u posljednjem napadu svog tima izgubio loptu.

Obradović je od prvog minuta na teren poslao bekovsku liniju Danilo Anđušić-Dante Egzum i upravo su njih dvojica odlično počeli utakmicu. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, domaći su imali najviše plus 5, crno-beli poena manje, ali ni jedni ni drugi nisu „umirali“ u ljepoti.

Slika na terenu gotovo da se nije promijenila do odlaska na odmor. Asvel predvođen Nandon de Koloom pogodio je neuobičajeno mnogo šuteva za tri poena (6/15), dok su Beograđani i pored uobičajenih propusta u odbrani uspevali povremenim dobrih fazama da održavaju priključak i čak i preokrenu u finišu prvog poluvremena.

Gosti su poslije koša Zeka Ledeja, serijom 6:1, u 19. minutu došli do plus 4 (46:42), ali su na odmoru morali da se zadovolje samo sa pola koša viška – 48:47.

U trećem periodu razigrao se De Kolo, koji je upisao osam poena i bio najzaslužniji što je njegova ekipa konstantno imala prednost. Na drugoj strani odgovornost je preuzeo Egzum. Australijanac je postigao deset od prvih 18 poena za Beograđane, međutim, nije imao pomoć saigrača, a pored Egzuma ekipu je iz letargije jedino pokušavao da izvuče Alen Smailagić.

Asvel je u finišu treće četvrtine serijom 8:2 obezbjedio maksimalnih sedam poena prednosti – 73:66.

Partizan u petak dočekuje Anadolu Efes, dok Asvel na svom terenu igra sa Olimpijakosom.

 

 

 

 

Oznake: Evroliga, Partizan, Poraz