Partizan nadoknadio veliki minus i srušio Igokeu u neizvjesnoj završnici

04.12.2021. | 21:08

Partizan je bio na pragu drugog poraza u ABA ligi, ali je u neizvjesnoj završnici uspio da pobijedi Igokeu u Laktašima sa 68:70.

Meč je počeo tvrdo na obje strane. Mučili su se i jedni i drugi u napadu, bilo je i dosta grešaka. Ipak, izabranici Željka Obradovića su dobro počeli drugi period i poveli sa 17:25, a onda je uslijedila serija domaćih od 9:0 i vođstvo.

Do kraja druge četvrtine Partizan je postigao samo tri poena, pa je nakon 20 minuta košarke bio u zaostatku od sedam razlike – 35:28.

Treću četvrtinu je bolje otvorio tim Dragana Bajića koji je u nekoliko navrata išao i na plus 14 i sve je vodilo ka tome da će Igokea upisati sigurnu pobjedu, ali…

Partizan je povećao agresivnost u odbrani u četvrtom kvartalu i počeo da topi prednost rivala. Ipak, domaćin je brzo otišao na novu dvocifrenu razliku – 63:53, no uslijedio je strašan odgovor gostiju. Crno-bijeli su za dva minuta napravili seriju 0:10 i uspjeli da dođu do izjednačenja.

U tim momentima je proključala dvorana u Laktašima. U posljednji minut se ušlo sa neriješenim rezultatom 66:66, a onda je Kevin Panter pogodio dva penala i na taj način donio vođstvo crno-bijelima, prvo još od sredine druge četvrtine.

Igokea je u narednom napadu uspjela da pogodio preko Dešona Stivensa koji je izgradio dobru poziciju pod košem i lako poentirao nakon dodavanja Volera. Do kraja je ostalo 24 sekunde, a trener domaćeg tima je odlučio da se pravi faul kako bi njegovi igrači imali posljednji napad na utakmici. Uroš Trifunović je bio precizan sa linije slobodnih bacanja i rivalu je ostavio 14 sekundi.