Partizan ljut na Zvezdu zbog termina utakmice: Ovo do sada nije zabilježeno

17.02.2023. | 15:22

Fudbalski klub Partizan obratio se sopštenjem povodom promjena termina početka 169. “vječitog derbija”.

Dva dana nakon što je Superliga objavila da će se utakmica igrati 2. marta od 18 časova, domaćin Crvena zvezda je u saopštenju o prodaji karata navela da je utakmica na programu 1. marta od 19 sati.

U Humskoj su nezadovoljni ovom reakcijom najvećeg rivala, zbog čega su se obratili javnosti. Saopštenje kluba prenosimo u celosti.

“Poštovani,

Fudbalski klub ”Partizan” koristi ovu priliku da Vam se obrati u vezi sa terminom odigravanja utakmice 24. kola Mozzart Bet Superlige Srbije FK „Crvena Zvezda“ – FK „Partizan“, zakazane za 2. mart 2023., sa početkom u 18 časova.

Iz sredstava javnog informisanja smo danas saznali da je domaćin utakmice FK „Crvena Zvezda“ samoinicijativno zakazao utakmicu za 1. mart 2023., sa početkom u 19 časova, iako ste vi kao organ nadležan za određivanje termina odigravanja utakmica već odredili termin utakmice i to objavili još 14. 2. 2023.godine.

FK ”Partizan” ovim putem zahtjeva da termin gore navedene utakmice ostane 2. mart 2023.godine, u 18 časova, kao što je prvobitno i određeno Vašom odlukom. Ne ulazeći u razloge zbog čega domaćin utakmice ne poštuje odluku organa koji rukovodi takmičenjem, a što do sada nije zabilježeno, ističemo da FK ”Partizan” kao jedini preostali predstavnik srpskog fudbala u UEFA takmičenjima, u četvrtak, 26.2.2023.godine igra revanš utakmicu plej of runde UEFA Lige Konferencija protiv FK ”Šerif” iz Moldavije. Eventualnim plasmanom u dalju fazu takmičenja, FK Partizan će uvećati i nacionalni UEFA koeficijent i time ostvariti benefit za sve klubove iz Srbije.

Kako se navedena utakmica UEFA Lige konferencija igra u četvrtak, 23.2.2023.godine, FK ”Partizan” će utakmicu 23.kola Mozzart Bet Superlige Srbije sa FK ”Radnički 1923” odigrati u nedelju, 26.2.2023.godine. Vjerujemo da ste Vi kao direktor takmičenja, raspolagali sa svim ovim informacijama, te u dogovoru sa kompanijom ”TV Arenasport” koja je vlasnik ekskluzivnih prava na prenose utakmica i odredili datum odigravanja utakmice između FK „Crvena Zvezda“ i FK „Partizan“ za 2. mart 2023.godine.

FK ”Partizan” je neprijatno iznenađen činjenicom da se došlo u situaciju da se ne poštuju odluke organa takmičenja, što bi predstavljalo opasan presedan. Odigravanjem utakmice u srijedu, 1. marta, FK ”Partizan” bi bio doveden u neravnopravnu poziciju u odnosu na protivnika, obzirom da bi imao dan manje za pripremu navedene utakmice od protivnika”, navodi se u saopštenju koje je potpisao generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura.