Partizan kaparisao drugo mjesto: Sjajnim startom slomljen Šlonsk

22.03.2022. | 20:44

Košarkaši Partizana u 16. kolu grupe A Evrokupa pobijedili su Šlonsk u Vroclavu rezultatom 93:71 i gotovo sigurno obezbjedili najmanje drugo mjesto pred plej-of.

Crno-bijeli poslije brisanja učinka Lokomotive iz Krasnodara imaju skor 11-4, a zahvaljujući trijumfu Lietkabelisa protiv Andore (88:75) ovjerili su drugu poziciju i do polufinala će imati prednost domaćeg terena. Šlonsk je osmi sa skorom 3-11.

Beograđani u posljednjem kolu gostuju posljednjeplasiranom Trentu, a do prve pozicije u grupi mogu samo ukoliko Huventud izgubi oba meča do kraja prve faze takmičenja – od Metropolitana u Parizu i od Andore u Badaloni, prenosi Sportklub.

Ekipa Željka Obradovića ozbiljno je ušla u meč u Vroclavu od prvog minuta vođena iskustvom iz prvog duela u srpskoj prestonici kada su serijom u finišu došli do trijumfa.

Partizan je predvođen raspoloženim Aleksom Avramovićem i Kevinom Panterom i potpomognuti Balšom Koprivicom brzo došao ogromne prednosti, a na nešto više od dva minuta prije kraja prve četvrtine na semaforu je pisalo 29:9.

Beograđani su na poluvremenu imali plus 19 (50:31) i bilo je jasno da u nastavku čudo treba da se dogodi da gosti ispuste ogromnu prednost.

Šlonsk je zapretio u finišu treće četvrtine kada se razigrao Trevis Trajs, ali nisu mogli više od „podnošljivih“ 64:53 poslije 30 minuta.

Obradovićeva ekipa je u posljednjoj deonici zaigrala za nijansu agresivnije i skoncentrisanije i rezultat je odmah došao – Madar je pogodio za 77:56 u 35. minutu. Crno-bijeli su u finišu malo posustali, ali ubjedljiv trijumf nijednog trenutka nije došao u pitanje.

Madar i Panter su bili najefikasniji sa po 15 poena, Zek Ledej je dodao 14, Avramović 11, a Koprivica 10 uz 8 skokova. U poraženom timu Jakub Karolak je imao 14, Trajs 13, a Kerem Kanter 12 poena. Kompletnu statistiku pogledajte OVDE.

Partizan za vikend gostuje Cedevita Olimpiji u ABA ligi.

Turk Telekom je u utorak uveče u grupi A savladao Trento 82:75.