Partizan izgubio od Napretka u Humskoj: Zvezda ima priliku za prvo mjesto

13.03.2024. | 20:07

Veliko iznenađenje viđeno je ovog popodneva u Humskoj. Lider Superlige Srbije, Partizan poražen je od Napretka sa minimalnih 1:0 i tako više nema sve u svojim rukama kada je riječ o šampionskoj trci sa Crvenom zvezdom.

Trenutak odluke dogodio se u 33. minutu meča, kada je Andrija Majdevac kaznio sve promašaje Partizana do tada i iskoristio gužvu u kaznenom prostoru, te matirao Jovanovića za 0:1.

Ispromašivao se do tada mladi Samed Baždar, a sa promašajima crno-bijelih nisu prestali ni u nastavku meča.

Ređale su se prilike pred golom gostiju iz Kruševca, a do kraja poluvremena vrijedno je izdvojiti i onu Stojkovića, kada bek Partizana sa par metara pogađa pravo u golmana.

Drugo poluvrijeme očekivano je donijelo i još veći pritisak čete Igora Duljaja, ali kao da je gol Vladimira Savića ovog popodneva bio začaran.

Odmah je u 47. šansu propustio Kalulu, a onda su se ređali stativa Baždara u 55. te i prečka Zahida samo 8 minuta nakon toga.

Imao je Parni valjak inicijativu i tokom ostatka susreta, ali bez realizacije, te su izabranici Vladimira Gaćinovića odnijeli cijeli plijen iz Humske i dodatno “zakomplikovali” borbu za titulu.

Gaćinović očigledno zna “kako igrati” protiv crno-bijelih, pošto mu je ovo bio treći trijumf nad Partizanom, sa tri različita kluba.

Partizan je ovim kiksom ostao na 60 bodova, bodom više od vječitog rivala Crvene zvezde, ali i sa utakmicom više. Crvena zvezda će imati priliku da preuzme mjesto lidera već od 19 časova kada gostuje u Nišu ekipi Radničkog.

U narednom kolu Partizan će ponovo u goste, ovog puta Mladosti iz Lučana.