Partizan doveo četvrto pojačanje: Tim Željka Obradovića jači za Letonca iz NBA

Partizan je doveo i četvrto pojačanje ovog ljeta. U pitanju je Letonac Rodions Kuruks, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Parnim valjkom. Kuruc igra na poziciji krila, a karijeru je započeo u Rigi.

Kuruks je predviđana blsitava karijera. Rođen 1998. godine, ali je za Rigu je počeo da igra već 2012, a njegov kvalitet vrlo brzo je spoznala Barselona, koja ga je dovela sa 17 godina i sa njim potpisala četvorogodišnji ugovor. Zanimljivo, u Evroligi je debitovao 24. marta 2017. godine protiv Crvene zvezde u Blaugrani. Ipak, nije ostavio značajniji trag u katalonskom klubu.

Na ljeto 2018. godine, Kuruks je izabran kao 40. pik na draftu od strane Bruklina. Član Netsa je bio dvije sezone, a potom je u okviru NBA razmjene igrača kratko boravio u Hjustonu, a potom Milvokiju.

U protekle tri sezone zabilježio je 131 nastup u NBA ligi i prosječno bilježio šest poena, 3,1 skok i 0,9 asistencija, ali je bio standardan samo prve sezone u Bruklinu, gdje je 46 puta bio starter u sezoni. U sezoni 2018/2019 prosječno je postizao 8,5 poena i imao 3,9 skokova po utakmici.

Kuruks je bio vicešampion Evrope sa selekcijom Letonije do 16 godina, a tada je prosječno ubacivao 13,4 poena i imao 5,9 skokova.

Partizan je u posljednjih nekoliko dana, pored Letonca, već angažovao Kevina Pantera, Aleksu Avramovića i Zeka Lideja.

Ostavite komentar: