Partizan deklasirao Zvezdu: Igra se majstorica za titulu

03.06.2022. | 20:44

Partizan je deklasirao Crvenu zvezdu 112:84 i izborio majstoricu u finalu ABA lige. Peta odlučujuća utakmica na programu je u ponedjeljak u 20 časova, a domaćin je Zvezda.

Nije bilo nikakve neizvjesnosti u duelu vječitih. Zvezda je dobro počela meč, na krilima četiri trojke Holinsa povela 22:14 i to je bilo sve, prenosi Sportklub.

Crno-bijeli su zaigrali maestralno u napadu. Prvo ih je pokrenuo Lesor, a na njega se kasnije nadovezao Avramović. Tandem je vezao ukupno 33 poena u prvom poluvremenu, a Partizan je poslije prvih 20 minuta imao ogromnih 68:43 uz procenat šuta od 75 posto. Već tada je bilo jasno da je meč riješen.

Drugo poluvreme je bilo samo rutinsko završavanje posla. Nijednog trenutka razlika nije pala ispod 20 poena. Izabranici Želimira Obradovića pokazali su da neće odustati od borbe za titulu, tako da treba očekivati pravu dramu u petom meču.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Avramović sa 24 poena i šest asistencija, Lesor je imao 19 poena i pet skokova, a dvocifreni su bili Madar sa 12 i Smailagić sa 11 poena.

U redovima Zvezde Holins je meč okončao sa 19 poena, a jedni dvocifren uz njega bio je Marković sa 11.