Partizan angažovao trećeg golmana: Krunić potpisuje na godinu dana

16.01.2024. | 18:52

Šampionske ambicije grade se iz posljednje linije. Doveo je Partizan Nikolu Miličića da odmijeni Mihajla Ilića na štoperskoj poziciji, a angažovaće i još jednog golmana, kako bi imao više opcija tokom prve polovine 2024.

Novi član crno-bijelih postaće Miloš Krunić, potvrđeno je Mocart Sportu.

U pitanju je 27-godišnji čuvar mreže, koji u Humsku stiže kao slobodan igrač, jer je bez kluba od septembra prošle godine kad se vratio iz Saudijske Arabije. Tad je prvi put počelo da se šuška kako bi mogao da završi na Topčiderskom brdu, u međuvremenu su kontakti intenzivirani, pa je najprije minula dva mjeseca proveo na treninzima u Sportskom centru „Zemunelo“, kako bi stručni štab mogao da se na djelu uvjeri u njegove kvaliitete. Kad je taj period prošao riješio je da mu ponudi ugovor.

Između ostalog, zbog procjene ljudi koji su u klubu na rukovodećim pozicijama da može da bude kvalitetno rješenje. Ako neko zna da skenira mogućnosti čuvara mreže onda je to sportski direktor Ivica Kralj, nekada i sam „jedinica“ Parnog valjka, koji je ljetos doveo Aleksandra Jovanovića, a Nišlija potvrdio da je jedno od najvećih pojačanja ekipe u pohodu ka jesenjim počastima.

Jovanović ostaje neprikosnoven u prvom timu, dok bi Miloš Krunić trebalo da se bori za mjesto drugog golmana sa Nemanjom Stevanovićem. Kako Stevanoviću na ljeto ističe ugovor, ovakav potez čelnika je očekivan i mogao bi da dovede ili do zimskog rastanka sa nekadašnjim članom Čukaričkog ili do pripreme Krunića za ono što ekipu čeka na narednoj sezoni.

Treći golman Partizana je Vanja Radulaški, kome je tek 17 godina i poslije potpisao Krunića vjerovatno će potražiti prostor da brani u nekom timu, u vidu pozajmice.

Što se Miloša Krunića tiče, prije odlaska u Hadžer iz Saudijske Arabije branio je za Voždovac i ostavio povoljan utisak. Naročito u igri nogom, što se u modernom fudbalu cijeni. Oni koji su ga češće gledali kažu da ne paniči u kritičnim situacijama i tako utiče na mirnoću ekipe. Prije Voždovca je bio član Zemuna, koji ga je slao na pozajmice u Srem iz Jakova, Rakovicu i Bežaniju.

Oznake: Partizan